Avions Voisin C3L

Body styleSedan
TransmissionManual
Mileage71077 km
Year1926
VAT / MarginMargin
  • The presidents car
  • Very rare French luxury car
$
£
65.000,-

Import & Export

We can assist in cars purchased from the US and arrange transportation. We'll take care of all necessary papers. Please contact us for further information.

Het betreft hier een zeer zeldzame C3L. De C3L werd door Voisin aangemerkt als de auto voor presidenten. U kunt bij de eerste aanblik direct zien dat het hier een zeer imposante berline betreft. De Voisin C3L werd door Voisin geleverd als rollend chassis en daarna door verschillende carrosseriebouwers voorzien van een bod. Naar verluid zijn er nog maar zo’n 15 stuks van de Avions Voisin C3L bewaard gebleven, hoeveel Avions Voisin er indertijd heeft gebouwd is helaas niet duidelijk.

Dit exemplaar werd in 1926 voor het eerst toegelaten tot het verkeer. Het betreft hier een solide basis voor restauratie. Voor zover wij hebben kunnen vaststellen is de auto compleet. Het chassis en de carrosserie zijn beide vrij van roest maar hebben wel baat bij restauratie. Het interieur is compleet maar zal hoogstwaarschijnlijk opnieuw moeten worden bekleed. De motor zit los maar heeft vanwege het lange stilstaan minimaal een uitgebreide service nodig. Het dashboard is compleet en kan mogelijk toe met slechts een goede reiniging. De auto wordt geleverd met reserveonderdelen en bepaalde zaken van het exterieur zijn gedemonteerd en liggen in de auto.

Deze Avions Voisin C3L is afkomstig uit een grote Avions Voisin verzameling en heeft altijd binnen gestaan. Het is een fantastische basis om weer een top Avions Voisin C3L van te maken.