Avions Voisin C1

CarroceríaSedan
TransmisiónManual
Millaje1658 kilometros
Año 1921
IVA / MargenMargen
  • Very rare pre-war French car
$
£
115.000,-

Importación y exportación

Podemos ayudar con los automóviles comprados en los EE. UU. Y organizar el transporte. Nos ocuparemos de todos los papeles necesarios. Comuníquese con nosotros para obtener más información.

Het betreft hier een prachtige en zeer zeldzame C1 uit 1921.

Avions Voisin bouwde slechts zo’n 1.000 stuks van de C1. Er zijn er vandaag de dag nog maar een paar van overgebleven.

Dit exemplaar is in het verleden als eens volledig gerestaureerd. De restauratie is destijds zeer goed uitgevoerd met veel gevoel voor originaliteit. De auto heeft de laatste jaren voornamelijk stil gestaan in een Avions Voisin verzameling. De motor is los maar heeft wel een uitgebreide service nodig.

De C1 wordt aangedreven door een 4 cilinder die de grote Franse limousine een topsnelheid bezorgde van net iets meer dan 50 kilometer per uur.

De carrosserie verkeert voor de leeftijd in goede staat. De auto is zelfs deels nog origineel en de passingen zijn correct. De C1 is destijds blauw gespoten. De lak ziet er nog steeds goed uit met wat gebruikerssporen die passen bij de leeftijd van de auto. Het interieur is bekleed met zwart leder op de stoelen voor de bestuurder en bijrijder. Achterin is het interieur voorzien van de zo voor Avions Voisin typerende Art-Déco bekleding. Het is fantastisch om te zien en absoluut uniek. Vrijwel net zo bijzonder zijn de twee kleine stoeltjes voor de achterbank die tevens kunnen functioneren als voetenbank voor de passagiers.

Het dashboard is compleet en in goede staat. De auto staat bol van de fantastische details die vandaag de dag niet meer te vinden zijn op moderne auto’s. Wat te denken van de koper omlijsting voor de grille of de twee volwaardige reservewielen aan weerszijden van de motorruimte?

Kortom een zeer zeldzame grote Franse limousine die niet veel nodig heeft om terug te keren naar haar vroegere gloriedagen.

DIT VOERTUIG BEVINDT ZICH IN ONZE DEPENDANCE EN IS ENKEL – ALLEEN / UITSLUITEND OP AFSPRAAK TE BEZICHTIGEN.

Usted también podría estar interesado en…