Tot en met 9 januari 2021 is bij Gallery Aaldering, naast klassieke auto’s, een expositie te zien van autoschilderijen van de kunstschilder Paul Meijering.

Vanaf 2016 tot en met 2018 legt Meijering zich toe op een onderwerp van één van zijn grote voorliefdes: de automobiel. Hij streeft er naar om de geschiedenis van de auto vanaf het begin zo rond 1900 tot aan heden vast te leggen, waarbij gekozen wordt voor uiteraard de meest opvallende en mooiste klassieke auto’s. Inmiddels zijn er bijna 100 schilderijen gemaakt die allen een formaat van 90 x 120 cm hebben.

De werken passen perfect in de omgeving van de uiteenlopende collectie van Gallery Aaldering. Auto’s als de Porsche 911 turbo, Shelby Cobra, Chevrolet Corvette, Maserati Khamsin, Ferrari 250 GTO en de Mercedes Benz 300SL zijn zeer strak en natuurgetrouw afgebeeld.

Op z’n zeventiende startte Meijering (Emmen, 1961) op de kunstacademie te Enschede. Daar ontdekte hij dat op de academie de abstracte kunst hoogtij vierde en de ambachtelijke vorm van de oude meesters genadeloos was ‘achterhaald’: neerbuigend werd de realistische kunst weggehoond. Na 2 jaar besloot hij verder te gaan als autodidact.

Jaren van veel verschillende baantjes volgden, met ernaast toch die ene grote passie, het

schilderen. Door verschillende exposities blijven de schilderijen niet onopgemerkt en Meijering wordt meer en meer benaderd voor het uitvoeren van opdrachten. Middenstanders, horecamensen en ondernemers melden zich aan voor grote decoraties en muurschilderijen.

Publicitair gezien is er veel aandacht voor zijn schilderijen met onderwerpen als voetbal, sport in het algemeen, muzikanten en de sterren van het witte doek en natuurlijk de nu geëxposeerde auto’s. De landelijke dag- en weekbladen zoals de Volkskrant, Algemeen Dagblad, De Telegraaf en Panorama besteden aandacht aan zijn werk. De landelijke televisie blijft niet achter, en Meijering verschijnt achtereenvolgens in KRO’s ‘Ontbijt-tv’, ‘Man bijt hond’ (NCRV), en in de programma’s ‘Netwerk’(KRO) en ‘Kopspijkers’ van de VARA.

Het complete oeuvre is te zien op de websites www.paul-meijering.pixels.com en www.idols-on-canvas.com Meer info via: [email protected] IMG_0093 IMG_0069 IMG_0086 IMG_0090

Mercedes+schilderijen! 3Ferraris!!