Vanaf dinsdag 27 augustus 2019 tot en met zaterdag 11 januari 2020 exposeert Belinda Dokter haar beeldenlijn Crazy Old Cars bij Gallery Aaldering in Brummen.

De in Enschede geboren (1972) kunstenares/ keramiste vond op haar 29e levensjaar haar grote liefde in het beeldhouwen ‘Het was liefde vanaf de eerste aanraking met materialen, waar ze al zolang op zoek naar was en waarmee ze dolgraag wilde werken. Deze bijzondere en aangename kennismaking ontroerde haar zeer, ze had het eindelijk gevonden’, zo omschrijft Belinda Dokter deze openbaring.  Het vinden van een eigen stijl, het volgen van cursussen over Glazuur en Glazuurtechnieken in binnen en buitenland en een Masterclass Monumentale Keramiek hebben tijd gekost. Die investering resulteert nu in een groeiende bekendheid in binnen- en buitenland.

De sculpturen van Belinda Dokter kenmerken zich door humor en stralen altijd vrolijkheid uit. De beelden toveren niet zelden een glimlach op het gezicht van bezoekers. Prachtig in kleur gezet en altijd uitgevoerd in bizarre proporties, herken je haar ‘Dikke Dames’ onmiddellijk. Met de overdreven vrouwelijke rondingen, veel te dikke billen, steevast te kleine voetjes, megagrote lippen, bolle wangen en het uitbundige haar dat alle kanten op wappert.

Haar ‘Dikke Dames’ maakt ze altijd in een serie en in een bepaald thema. Met haar rijke fantasie en een beetje zelfspot gaat het bedenken van een thema meestal vanzelf.

Haar passie voor mooie oude auto`s, hun bijzondere modellen en de prachtige ouderwetse kleuren vormen samen de ingrediënten voor haar nieuwe beeldenlijn: Crazy Old Cars.

Wilt u meer weten over Belinda Dokter of over haar werk, www.bdbartdesign.com