Expositie Oldtimer-Art

Bij Gallery Aaldering kunt u naast de vele klassieke auto’s nu t/m zaterdag 18 april 2020 ook de expositie ‘Oldtimer-art’ van Dajenne Wijngaarde en Marita Lether bewonderen. Op zaterdag 25 januari is Dajenne Wijngaarde ook zelf schilderend aanwezig om meer uitleg te geven over haar werk.

 “Schilderen is onze passie, die mooi te combineren is met onze passie voor oldtimers. Wij maken ieder onze eigen beeldende kunst. Dajenne maakt graag (sur)realistische schilderijen en Marita schildert graag wat meer abstract en popart met gebruik van allerlei materialen en technieken. Naast schilderijen maken wij ook andere kunst o.a. lampen van wieldoppen.

Hoe wij erop zijn gekomen om oldtimers te gaan schilderen? Wij hebben zelf een oldtimer, een Volkswagen T2b. De Volkswagen Kever staat ook nog op onze verlanglijst. Maar wij vinden eigenlijk bijna alle oldtimers leuk en mooi. Je vindt ons daarom regelmatig op oldtimer evenementen. We hebben in opdracht van oldtimer-eigenaren al heel wat auto’s geschilderd op het doek. Zie ook www.oldtimer-art.nl

 Op de expositie in Brummen is onder meer een serie werken te zien gebaseerd op de abstracte kunst van Mondriaan, daarnaast een aantal felgekleurde pop-art werken maar bijvoorbeeld ook een lamp gemaakt van een Volkswagen wieldop. De (sur)realistisch geschilderde werken hebben allen een verhaal, bijvoorbeeld het schilderij waarop een zwaan symbolisch de Volkswagen eieren beschermd tegen de komst van Ford die na WO II voet op Europese bodem wilde zetten. Of het melkmeisje van Vermeer die op het hier aanwezige schilderij in plaats van het melkkannetje een Shell oliekan uitschenkt.

Bezoek aan de expositie

Dajenne Wijngaarde en Marita Lether exposeren tot en met zaterdag 18 april a.s. bij Gallery Aaldering. U bent van harte welkom een bezoek te brengen aan de expositie. Gallery Aaldering is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 tot 17.30 uur. Op zaterdag zijn de deuren van 9.00 tot 16.00 uur geopend. Voor vragen over de expositie kunt u rechtstreeks contact opnemen met de kunstenaars via [email protected]