Citroën ID 19

CarrosserieSedan
TransmissionManuel
Kilométrage60874 km
Année1964
TVA / MargeMarge
  • Fully restored and revised car
  • Stunning colour combination
  • Manual transmission
$
£
Price on request

Import & Export

Nous pouvons vous aider dans les voitures achetées aux États-Unis et organiser le transport. Nous nous occuperons de tous les papiers nécessaires. S'il vous plait, contactez nous pour plus d'informations.

Het betreft hier een prachtige Citroën ID19 uit 1964. De auto is een paar jaar geleden vakkundig en met veel gevoel voor originaliteit gerestaureerd. De Citroën ID19 was een aantrekkelijker gerpijsde variant van de meer luxe DS. Deze auto is door een specialist volledig nut & bolt gerestaureerd. De vorige eigenaar was ver in de tachtig toen hij de auto kocht. Hij had altijd al de wens om ooit een Citroën ID of DS te bezitten. Toen de realisering kwam dat hij er niet jonger op werd besloot hij ervoor te zorgen dat zijn automobiele droom uit zou komen en ging hij op zoek naar een top gerestaureerd exemplaar zodat hij er zelf geen werk meer aan zou hebben.

De carrosserie van dit exemplaar ziet er dan ook prachtig uit. De sluitnaden zijn zeer fraai en ook het plaatwerk is mooi dun. De auto is gespoten in een prachtige kleurencombinatie die bestaat uit een gele onderzijde en een wit dak. De lak is zeer goed gespoten en ziet er nog steeds prachtig uit. De auto staat op de originele stalen wielen die zijn voorzien van de bijpassende verchroomde wieldoppen. De verchroomde sierlijsten en de lampen zijn eveneens in zeer goede staat verkerend en allen origineel.

Het interieur is al eens volledig opnieuw bekleed en ziet er prachtig uit. Er is gebruik gemaakt van zeer origineel uitziende grijze tapijten die zijn gecombineerd met rode bekleding op de banken. Het vormt een prachtig contrast en sluit perfect aan bij het geel en witte exterieur. De binnenzijde van de Citroën ID19 is doelmatig van opzet maar heeft toch die typerende Franse flair, nooit zult u het idee hebben in een basismodel te zitten, zoals dat bij Duitse auto’s uit deze tijd eigenlijk altijd het geval is. De ID19 is zo’n typische auto die gelukkig stemt tijdens het rijden.

De techniek bestaat uit een oerdegelijke 1,9 liter motor met vier cilinders die is gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vier versnellingen. De motor loopt perfect en is altijd voldoende krachtig. De handgeschakelde transmissie schakelt heerlijk soepel en precies. Het rijcomfort van deze ID19 is zelfs vandaag de dag ongeevenaard goed. De wijze waarop deze Citroën onneffenheden uit het asfalt weet te filteren is maar zelden vertoont. Het getuigt van een ongelooflijke soepelheid waarvan menig moderne auto alleen maar kan dromen. De remmen en de vering worden aangestuurd door hetzelfde hydraulische systeem dat tijdens de restauratie ook helemaal is vernieuwd. De Citroën kan er dus weer jaren tegenaan en is onder elke omstandigheid een genot om mee op stap te zijn.

Kortom niet alleen een prachtige Citroën ID19 om te zien maar ook technisch een perfect verzorgd exemplaar in een schitterende kleurstelling die helemaal past bij de tijd dat je dit soort auto’s nog nieuw kon bestellen.

Vous pourriez également être intéressé par…