Bentley 3-Litre

CarrozzeriaCabriolet
Trasmissionemanuale
Chilometraggio129275 km
Anno1925
IVA / MargineMargine
  • Original chassis
  • Vandenplas build to 4
  • 25-litre spec
  • Great history
  • Stunning car
$
£
555.000,-

Importa ed esporta

Possiamo assistere nelle auto acquistate dagli Stati Uniti e organizzare il trasporto. Ci occuperemo noi di tutti i documenti necessari. Vi preghiamo di contattarci per ulteriori informazioni.

Ga er maar eens goed voor zitten want dit is écht iets bijzonders. Deze 3-litre is net als veel van zijn soortgenoten voorzien van de latere 4,5-litre motor. Deze Bentley 3-Litre verliet de fabriek in 1925 als “Speed” en is daarom volgens de Bentley kenners de beste basis om de leukste Bentley 4,¼-litre hommage te bouwen.

Vroeger was het nog niet zo eenvoudig om een auto te kopen. Tegenwoordig stap je de Bentley-dealer binnen en stel je de Continental, Flying Spur of Bentayga van je dromen samen waarna Bentley voor je aan de slag gaat. Vroeger bestelde je een chassis en een aandrijflijn en liet je het geraamte naar je favoriete coachbuilder brengen die vervolgens naar de specifieke wensen van de klant een carrosserie en aankleding vervaardigde. Dit specifieke exemplaar is voorzien van een Vandenplas 4-seater Tourer body. De auto kreeg in 1925 kenteken “YL 4773” dat ze tot op de dag van vandaag draagt.

Het is een ongelooflijk auto met een fantastische historie. Alle eigenaren vanaf 1925 zijn bekend en uit de documentatie bij de auto blijkt dat de auto in 1933 al 90.324 mijl had gereden. Een ongelooflijke mijlenstand als we rekening houden met het simpele feit dat snelwegen nog niet waren aangelegd en het doorgaans erg lang duurde om een grotere afstand af te leggen, laat staan gemiddeld 11.000 per jaar.

Als gezegd is de “Speed”-uitvoering de meest geliefde variant van de 3-Litre’s. Het korte chassis vormt namelijk de ultieme basis om de droom 4,¼-litre op te bouwen. Bentley bouwde zelf maar 9 stuks van de 4,¼-Litre met kort chassis, dus een origineel exemplaar vinden zal welhaast onmogelijk blijken.

Dit specifieke exemplaar is in 2012 volledig opnieuw opgebouwd door een bekende Bentley-specialist in het Verenigd Koninkrijk. Het Essenhouten frame van de body werd waard nodig gerepareerd, het interieur opnieuw bekleed, er werd een nieuwe Eikenhouten dashboard vervaardigd, nieuwe wielen gebouwd, een hydraulisch remsysteem toegevoegd en de lak werd grotendeels opnieuw gespoten. De auto verkeert dan ook in absolute topstaat.

Het chassis is in prachtige conditie evenals de carrosserie. De auto is voorzien van een cabrioletkap die in goede staat verkeert. Het interieur ziet er fantastisch ui. Het eikenhoutendashboard biedt onderdak aan de instrumenten die allemaal prima functioneren. De groene tapijten en het groene leder verkeren in goede staat en passen perfect bij de uitstraling van de auto.

De techniek verkeert eveneens in zeer goede staat. De auto is opgebouwd met het doel om de ultieme Bentley 4,¼-litre te bouwen (motornummer SP 1407), op basis van een Bentley 3-litre. De auto kreeg onder andere een Bentley “A-Type” transmissie (nummer 395) en een andere vooras (nummer FA 2508). De schokbrekers zijn eveneens allemaal vernieuwd. Het differentieel en achteras werden eveneens vernieuwd (Differtentieelnummer: KM 3083, achterasnummer: KD 2104), het stuurhuis bleef origineel en draag nog steeds nummer 1162.

Voornoemde techniek in combinatie met de goede opbouw maken dat het een feest is om met deze Bentley te rijden. Laat u op de bestuurdersstoel zakken en u waant zich direct Woolf Barnato of Tim Birkin. Uw omgeving veranderd in “La Sarthe” en snelheid is het enige dat er nog toe doet. De motor zorgt er dankzij het grote slagvolume voor dat er altijd voldoende vermogen voorhanden is en het onderstel zorgt voor een fantastisch rijgedrag.

De auto is prachtig gedocumenteerd inclusief Fiva Pass. Kortom een Bentley 3-Litre met de geliefde korte wielbasis en 4,¼-Litre motor in een fantastisch rijdende auto. Als originaliteit voor u het allerbelangrijkste is dan past deze auto hoogstwaarschijnlijk niet in uw ideaalbeeld. Bent u echter op zoek naar een fantastische pre-war Bentley in een schitterende configuratie met prachtige historie dan is dit de perfecte auto voor u.

Potresti anche essere interessato a ...