Chevrolet Corvette C3

CarrozzeriaTarga
Trasmissioneautomatico
Chilometraggio4696 km
Anno1978
IVA / MargineMargine
  • Only 2.918 miles
  • Unique
  • Price winning car
$
£
48.950,-

Importa ed esporta

Possiamo assistere nelle auto acquistate dagli Stati Uniti e organizzare il trasporto. Ci occuperemo noi di tutti i documenti necessari. Vi preghiamo di contattarci per ulteriori informazioni.

wist in 1978 in totaal 46.778 Corvettes te verkopen. Deze witte C3 was er daar één van. Hoewel ruim 46.000 stuks een auto niet heel zeldzaam maakt mag men met recht spreken van een unieke auto als het om deze Chevrolet Corvette C3 gaat.

De auto heeft in de afgelopen 43 jaar slechts 4 eigenaren gehad. Hoe wel dat op het eerste oog eveneens niet heel bijzonder lijkt is het des te meer bijzonder te noemen dat zij in totaal nog geen 3.000 mijl met de auto hebben gereden. Dat niet alleen, in de afgelopen 43 jaar is alles bij de Corvette bewaard gebleven. Zo is er een grote ordner aanwezig met daarin onder andere de originele factuur met precieze specificatie, een EPA scorekaart, het bestelformulier waarmee de dealer de auto heeft besteld, de originele handleiding, het onderhoudsboekje, alle garantiebewijzen zijn aanwezig, zelfs van de banden en de accu! Daarnaast zijn er ook oude Titles aanwezig en zelfs een originele oude folder. Er komen hier veel auto’s voorbij maar dit zien we werkelijk maar zeer zelden.

De auto heeft niet alleen zeldzaam weinig gereden maar is tevens volledig origineel. Wat doe je dan met zo’n auto, hoor ik u denken? Nou simpel: prijzen winnen! Veel prijzen bovendien. U kunt zich zo voorstellen dat de uiterst kritische jury van de N.C.R.S., de National Corvette Restorers Society, niet zomaar prijzen uitdeelt. Het mag haast worden gezien als een kwaliteitszegel. De auto heeft meermaals de top-flight gewonnen. Alle certicaten, vaantjes en score formulieren zijn eveneens bij de auto bewaard gebleven.

Maar welke rechtgeaarde Corvette liefhebber besteld nu een prachtige C3 om er vervolgens niet mee te gaan rijden? Nou, de eerste eigenaar dus. Hij deed wat meer mensen zouden moeten doen: er direct twee bestellen. Hij bestelde er één voor zichzelf en een identieke auto voor zijn, toen nog, minderjarige dochter. Toen zij er eindelijk mee mocht rijden bekende ze na 1.420 miles te hebben gereden al snel aan haar vader dat ze het eigenlijk helemaal geen fijne auto vond. Hij besloot daarop de auto te verkopen aan de volgende liefhebber die eveneens doorhad dat hij iets bijzonders in handen had. De auto bleef 15 jaar in bezit van de tweede eigenaar die slechts de mijlenstand verdubbelde. De eigenaren daarna reden in het geheel niet met de Corvette. Zij zagen gelukkig wel allen in dat deze Corvette iets heel bijzonders is en conserveerden de auto perfect.

Zowel de carrosserie als het interieur zijn volledig origineel. De witte kunststof carrosserie is zeer fraai en afgezien van wat lichte gebruikerssporen in goede conditie. De auto staat op fraaie lichtmetalen velgen die eveneens in goede gebruikte staat verkeren, met daaromheen de originele banden! Het Targa dak sluit overal netjes aan en laat zich eenvoudig uitnemen. Ook de klapkoplampen functioneren precies zoals het hoort.

Het rode interieur vormt een prachtig contrast tegen het witte exterieur. De stoelen zijn bekleed met rood leder en verder is het interieur voorzien van rode tapijten en een rood dashboard. Een ander opvallend iets aan deze Corvette is de airconditioning die af-fabriek is gemonteerd. Het interieur verkeert eveneens in volledig originele staat.

Hoewel er met deze auto amper is gereden draait bij een Corvette natuurlijk alles om de rijervaring en het iconische geluid van de V8-motor. In dit geval wordt de Corvette aangedreven door een 350 Cubich Inches (5.7 liter) grote L48 motor die is gekoppeld aan een automatische transmissie met drie versnellingen. De motor levert 185 pk en is vandaag de dag nog steeds moeiteloos in staat de Corvette tot aansprekende prestaties te bewegen. Kortom een volledig originele prijswinnende Chevrolet Corvette C3 in een te gekke kleurencombinatie. Een typische auto die in een serieuze verzameling thuishoort en door moet gaan met waar ze het beste in is: prijzen winnen.