Porsche 930 TURBO 3.3 COUPE

CarrozzeriaCoupé
Trasmissionemanuale
Chilometraggio112096 km
Anno1986
IVA / MargineMargine
  • Low miles
  • Very original condition
$
£
127.000,-

Importa ed esporta

Possiamo assistere nelle auto acquistate dagli Stati Uniti e organizzare il trasporto. Ci occuperemo noi di tutti i documenti necessari. Vi preghiamo di contattarci per ulteriori informazioni.

Wat een heerlijk beest van een auto is dit he? Bij zijn introductie in 1975 was de 930 Turbo de snelste auto op de Duitse markt. De turbo-versie van de 911 kreeg de beschikking over een 3.0 liter motor met een enkele KKK-turbolader. Bij zijn introductie leverde de motor 260 pk, dat vermogen zou door de jaren heen afhankelijk van het land waar de auto werd geleverd steeds verder doorstijgen. Deze generatie 911 Turbo levert de krachten altijd louter op de achterwielen. Deze 3.3 liter 930 Turbo van 1986 werd nieuw geleverd in de Verenigde Staten en levert 282 pk en is gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vier versnellingen. De auto verkeert in zeer originele conditie en heeft nog maar 69.000 miles gereden.

Met de Turbo probeerde Porsche een nieuw segment aan te boren om de concurrentie aan te kunnen gaan met auto’s zoals de Lamborghini Countach. De auto kreeg standaard de beschikking over meer luxe en het eerder genoemde hogere vermogen. Dit exemplaar werd nieuw geleverd door de Porsche dealer in Kansas City. De auto is sinds 1994 in Nederland en ziet er nog steeds zeer goed uit. De auto is destijds zeer goed uitgerust. De 930 Turbo had sowieso al de beschikking over zaken zoals airconditioning, de eerste eigenaar van deze auto voegde daar de volgende zaken nog aan toe: stoelverwarming op beide stoelen, een Blaupunkt radio, een sper-differentieel dat voor 40% spert, een alarm en tot slot een schuif-kanteldak.

De carrosserie verkeert nog steeds in zeer originele conditie. Het plaatwerk is mooi dun en de passingen zijn correct. De auto is omwille van cosmetische redenen al eens deels opnieuw gespoten. De lak verkeert nog steeds in verzorgde conditie met natuurlijk wat lichte sporen van gebruik die passen bij de leeftijd van de auto. De auto staat rondom op de juiste Fuchs-velgen en ziet er goed uit. Het interieur is bekleed met fraai zwart lederen bekleding en zwarte tapijten. Zowel het dashboard als de instrumenten en bedieningselementen verkeren in nette gebruikte staat.

De auto is de laatste jaren weinig gebruikt, mede daardoor is de mijlenstand de 70.000 nog niet gepasseerd. De motor loopt prachtig soepel en is zelfs naar hedendaagse maatstaven een ongelooflijke geweldenaar. De handgeschakelde transmissie met vier versnellingen schakelt met de karakteristieke lange slag maar zeer precies. Zoals de foto’s van de onderzijde al laten zien heeft deze auto het merendeel van haar leven doorgebracht in verwarmde garages.

De 930 Turbo wordt geleverd inclusief het originele onderhoudsboek en diverse facturen. Kortom een prachtige originele Porsche 930 Turbo in goede staat om lekker mee te gaan rijden.

Potresti anche essere interessato a ...