Porsche 993 3.6 Coupé

CarrozzeriaCoupé
Trasmissioneautomatico
Chilometraggio165508 km
Anno1994
IVA / MargineMargine
  • Full service history
  • Very well maintained
$
£
57.950,-

Importa ed esporta

Possiamo assistere nelle auto acquistate dagli Stati Uniti e organizzare il trasporto. Ci occuperemo noi di tutti i documenti necessari. Vi preghiamo di contattarci per ulteriori informazioni.

Deze 993 werd in 1994 nieuw geleverd in Duitsland en verkeert in prachtige conditie. De auto is uitgevoerd met een zwart metallic lak en zwarte lederen bekleding en veel opties die het leven aan boord aangenamer maken. Zo heeft de auto onder meer beschikking over: climate control, elektrisch verstelbare stoelen, schuifdak, xenon verlichting met koplampsproeiers, cruise control, centrale deurvergrendeling, neerklapbare achterbank, verwarmbare spiegels en een startonderbreker. De auto wordt aangedreven door een luchtgekoelde 3.6 liter zes cilinder boxer motor die 272 pk levert en in dit geval is gekoppeld aan een tiptronic automaat met vier versnellingen.

De auto is gedurende haar hele leven goed onderhouden. De kilometerstand van 165.500 kilometer is dan ook aantoonbaar middels de onderhoudshistorie en APK-rapporten. Daarnaast is de volledige boordmap aanwezig en een map met uitgebreide documentatie van de auto gedurende haar hele leven.

De carrosserie is zeer strak met prachtig origineel plaatwerk. Uit de aanwezige documentatie blijkt dat de auto tot nu toe een schadevrij leven heeft gehad. De zwarte lak is om cosmetische redenen al een keer mooi dun overgespoten. De auto ziet er dan ook nog steeds fantastisch uit. De 911 is verder voorzien van fraaie en onbeschadigde 17 inch Porsche velgen, de staat van de wielen is eveneens tekenend voor de algehele staat van de auto. De prachtige klassieke 993 lijnen komen door de zwarte lak prachtig uit.

Het interieur is eveneens in zeer goede staat. Bij het openen van het interieur valt direct de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen op. De tellers, de bedienings-elementen en de stoelen, alles ziet eruit alsof het een miljoen kilometer mee moet gaan, dat doet het waarschijnlijk ook. Hoewel de 993 beslist geen zware auto is, zijn ze gebouwd als een tank.

De techniek is eveneens zeer goed verzorgd. De luchtgekoelde 3.6 is topfit en klinkt fantastisch. Er gaat maar weinig boven die karakteristieke boxer zes roffel. Door de plek van de motor in het chassis blijft het een unieke rijervaring. De tiptronic bak past beter bij de auto dan u op het eerste oog zou verwachten. Op uw favoriete weg schakelt u zelf door de bak een duw te geven of de pook naar u toe te halen en op de snelweg laat u de transmissie het lekker zelf uitzoeken en rijdt u heerlijk ontspannen naar uw bestemming.

Het rijgedrag van deze Porsche 993 is verder precies zoals het hoort bij een Porsche. Verder vallen binnenin de sublieme klik bij het sluiten van het portier op (kenners weten wat wij bedoelen) en die fantastische dunne raamstijlen die het zicht rondom buitengewoon goed maken. De Porsche 911 is met geen enkele andere auto te vergelijken en deze 993 is geen uitzondering op die regel.

Kortom: dit is precies zoals u een 993 zoekt. In een courante kleurstelling, met topuitrusting en goede staat van onderhoud. Zet de 993 naast de allerlaatste generatie 911 en verbaas u over de afmetingen van het nieuwe exemplaar, vooral als die enorme auto door zijn gewicht en formaat heel snel kleiner wordt in uw spiegel op uw favoriete bergweg.

Potresti anche essere interessato a ...