BRUMMEN – Tussen de klassieke auto’s van Gallery Aaldering zullen komende twee maanden de kunstfoto’s van Marja Poldermans uit Brummen te bewonderen zijn. Naast haar werk als fotograaf en vormgever maakt Marja onder de naam Comodi Art kleurrijke abstracte foto’s voor aan de wand. Zij gebruikt haar beelden ook toegepast, bijvoorbeeld op wenskaarten.

De beleving van kunst is een belangrijke toegevoegde waarde voor ons brein. Kijken naar kunst stimuleert het deel van de hersenen waar nieuwe ideeën tot stand komen, aldus Marja. Mijn ‘schilderijen’ maak ik vanuit intuïtie. Ik geef de kijker de vrijheid er zelf een interpretatie aan te geven. Mooi is subjectief. Wat maakt dat u een foto aan de muur zou willen hangen? Dat is de beleving die mensen voelen bij beeld: herinnering, herkenning, verwachting, ontroering. Elke emotie kan gekoppeld worden aan beeld.

Wie afgelopen drie jaar de zondagse kunstmarkt tijdens het Pinksterfestival Brummen heeft bezocht, zal Marja’s werk ongetwijfeld direct herkennen. Vele bezoekers daar dachten naar schilderijen te kijken en reageerden verbaasd wanneer bleek dat het om foto’s gaat. Door de digitale bewerking ontstaan unieke beelden.

De abstracte kleurrijke werken van Marja contrasteren prachtig met de klassieke automobielen. De showroom is ruim genoeg om 1,5m afstand te houden en de coffeecorner is geopend. Kom gerust een kijkje nemen.

Van 8 juni t/m 2 augustus 2020. Geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. U vindt Gallery Aaldering aan de Arnhemsestraat 47 in Brummen.