Porsche 993 Turbo S

кузовостроениеКупе
коробка передачмеханический
Пробег38281 км
Год1997
НДС / маржаМаржа
  • Only 186 made
  • Matching numbers and colours
$
£
337.500,-

Импорт Экспорт

Мы можем помочь с приобретением автомобилей в США и организовать транспортировку. Мы позаботимся обо всех необходимых документах. Пожалуйста, свяжитесь с нами для получения дальнейшей информации.

Dit is: “peak luchtgekoelde Turbo “. Eind jaren ’90 wist Porsche dat vanwege de steeds strenge uitstootnormen het einde van de luchtgekoelde motor in zicht was. De luchtgekoelde motor is het fundament onder het succes van Porsche. U kunt zich voorstellen dat de marketingafdeling en de engineers de mogelijkheid om de luchtgekoelde motor uit te zwaaien niet onbenut voorbij zouden laten gaan. Wat echter niemand op voorhand had verwacht was dat ze zó grondig te werk zouden gaan. De 993 Turbo S is de laatste luchtgekoelde Porsche 911 Turbo. Porsche bouwde er slechts 186 stuks van! Het doel van Porsche tijdens de ontwikkeling was even simpel als doeltreffend: de snelste en meest luxueuze Porsche 911 ooit op de markt brengen. Dat doel werd ruimschoots bereikt. De 993 Turbo S levert in US-specificaties 425 pk (25 minder dan de Europese versie door andere katalysatoren). De Turbo S werd in tegenstelling tot de gewone Turbo bij Porsche Exclusive, grotendeels met de hand, gebouwd. Het hogere vermogen van de Turbo S ten opzichte van de reguliere Turbo werd bereikt door de 3.6 boxer te voorzien van twee grotere K24 turbo’s van KKK en een ander, meer geavanceerd, Motronic engine managementsysteem. Daarnaast werd er een extra oliekoeler gemonteerd en werd de Turbo S voorzien van een ander uitlaatsysteem, te herkennen aan de vier eindpijpjes. Vanzelfsprekend gaan de aandrijfkrachten naar alle vier de wielen middels het Porsche All Wheel Drive en was een sperdifferentieel standaard. De Turbo S was alleen leverbaar met een handgeschakelde “close ratio” transmissie met zes versnellingen. Het chassis werd ook aangepast om de grotere krachten beter te kunnen geleiden zo werden de remmen ge-upgrade, kreeg de auto een carbon veerpootbrug aan de voorzijde, 18 inch velgen met holle spaken, en werd de onderzijde helemaal voorzien van covers om voor een hogere topsnelheid te zorgen. DDe Turbo S werd niet alleen motorisch ge-upgrade er waren ook vele uiterlijke verschillen ten opzichte van de reguliere 993 Turbo. Zo kreeg de Turbo S gele remklauwen kenmerkend voor de grotere remmen, een Europese voorspoiler met extra koelopeningen, extra luchtopeningen op de achterspoiler en achterschermen en een vol lederen interieur (zelfs de ventilatieroosters werden met leder bekleed), een standaard alarm, sound package met CD-speler, aluminium gekleurde tellers, carrosserieverstevigingen ter voorbereiding op zes-punts-gordels. Carbon instrumentenpaneel, Carbon/aluminium pookknop, rvs-instaplijsten, Volledig elektrisch verstelbare stoelen, Turbo S logo’s in het interieur.

Dit “Arena Rot” exemplaar werd nieuw geleverd op 5 mei 1997 in de Verenigde Staten door Porsche dealer Beechmont Motors in Cincinatti in de staat South Ohio. De auto is via een Belgische verzamelaar in Nederland terechtgekomen. Het betreft hier een matching numbers exemplaar met nog maar 23.787 miles op de teller. De auto verkeert in topconditie. Toen de auto naar Nederland kwam viel op dat de auto door de jaren heen wat steenslag aan de voorzijde had opgelopen. Daar waar de gemiddelde eigenaar genoegen zou nemen met het spuiten van de voorbumper en motorkap bleek zulks niet voldoende te zijn voor de vorige eigenaar. Als absolute liefhebber vatte hij het plan om de auto helemaal kaal te maken en opnieuw te spuiten in de originele kleur. Maar voordat er een begin kon worden gemaakt met de spuitwerkzaamheden werd er eerst een grote bestelling geplaatst om de gehele carrosserie om te bouwen van US-specificaties naar Europese specificaties. Bij de werkzaamheden werd louter gebruik gemaakt van originele onderdelen. De werkzaamheden zijn niet alleen zeer grondig uitgevoerd maar ook naar een hele hoge standaard. Kosten noch moeite werden gespaard om de auto opnieuw te spuiten met als doel een originele lakdikte en perfect resultaat. Arena Rot was de introductie kleur voor de 993 Turbo S en staat de auto fantastisch. De carrosserie en lak verkeren allebei in nieuwstaat. Het plaatwerk is strak, met correcte passingen en is volledig vrij van gebruikerssporen of beschadigingen. De lak is goed gespoten en verkeert vanzelfsprekend in nieuwstaat. Het interieur van de 993 Turbo S werd door Porsche Exclusive volledig bekleed met rood

leder en carbon fiber sierlijsten. De Turbo was ook in de jaren 90 al de luxe uitvoering van de 911-range, de Gran Turismo onder de 911’s. De Turbo S deed daar nog een hele schep bij bovenop en maakte het haast onmogelijk om extra’s te bestellen. Toch wist de eerste eigenaar van deze 911 er bij het bestellen nog een paar te vinden op de prijslijst. Hij bestelde vloermatten met “Porsche” erop, een houder voor vijf CD’s, het Digital Sound Package upgrade, instelbare lendensteuenen op beide stoelen en tot slot de upgrade van gewoon leder naar Raf leder. Het is allemaal te vinden op de originele “sticker” bij de auto (het Amerikaanse equivalent van een showroomkaart met de gehele standaarduitrusting, extra opties en uitstootdetails). De “sticker” en dus tevens het verkoopcontract, is onderdeel van de zeer uitgebreide documentatie bij deze Turbo S. Alles is bewaard gebleven van Sticker tot aan recente onderhoudsfactuur en alles er tussenin. De lage mijlenstand is hierdoor aantoonbaar te verklaren. Buiten de facturen is ook de volledige boordmap aanwezig inclusief handleidingen voor auto, radio en het onderhoudsboek. De auto is altijd extreem goed onderhouden door dealers en specialisten. De recente carrosseriewerkzaamheden zijn tevens uitvoerig gedocumenteerd middels onderdelenlijsten, foto’s en facturen. De Turbo S is voor velen de heilige graal als het op Porsche’s aankomt. Met zijn 186 stuks is het niet alleen een extreem zeldzame uitvoering maar hoogstwaarschijnlijk ook een interessante investering voor de toekomst. Dit is de auto zoals de kenner haar het liefste ziet, perfect onderhouden, in schitterende conditie en: ready to go! Kortom, alles dat u kunt wensen in een Porsche 993 Turbo S.

Вас также может заинтересовать…