Rover P5B 3.5 Coupé

Новое поступление
кузовостроениеSedan
коробка передачАвтоматически
Пробег94209 км
Год1972
НДС / маржаМаржа
  • LHD
  • New upholstered
  • Very good condition throughout
  • Original dutch delivered car
$
£
42.500,-

Импорт Экспорт

Мы можем помочь с приобретением автомобилей в США и организовать транспортировку. Мы позаботимся обо всех необходимых документах. Пожалуйста, свяжитесь с нами для получения дальнейшей информации.

The poor man’s Rolls-Royce, zo stond de P5B 3.5 Coupé te boek bij haar introductie. Wat een eenvoudige manier om deze auto enorm te kort te doen. Objectief gezien is het namelijk een fantastische op zichzelf staande auto die het niet nodig heeft om te worden geassocieerd met een product van een concullega. Het betreft hier een origineel in Nederland geleverde Rover P5B Coupé. Rover bouwde slechts 402 linksgestuurde exemplaren van de P5B 3.5 Coupé. Deze auto is al eens volledig gerestaureerd en zeer recent volledig opnieuw bekleed.

De carrosserie van dit exemplaar verkeert in prachtige conditie. Het plaatwerk is mooi dun en de passingen zijn correct. De verchroomde onderdleen zoals de bumpers en sierlijsten verkeren eveneens in prachtige staat. De auto is gespoten in de fraaie kleur: “Arden Green”. De lak verkeert in goede conditie en de kleur staat de auto fantastisch.

Het interieur is recentelijk volledig opnieuw bekleed door een specialist. De werkzaamheden zijn vanzelfsprekend op hoog niveau uitgevoerd met veel gevoel voor originaliteit. De binnenzijde van de Rover ziet er dan ook fantastisch uit. Het hout op de portieren en het dashboard verkeert eveneens in zeer goede staat. De instrumenten en bedieningselementen functioneren precies zoals het hoort.

De techniek is zeer goed onderhouden. Voorin ligt de oerdegelijke aluminium 3.5 liter V8-motor die in dit geval is gekoppeld aan een automatische transmissie met drie versnellingen. De auto is daarmee ruim voldoende vlot en kan makkelijk worden gereden op moderne snelheden. De automaat zorgt voor een ontspannen rijgedrag en dankzij het overdadig aanwezige koppel zijn drie versnellingen ook simpelweg voldoende. Het onderstel en de remmen zijn vooral afgestemd op een ontspannen rijstijl en zijn in prima conditie. Tot slot is er een RVS uitlaat gemonteerd die niet alleen fantastisch klinkt maar ook nooit meer hoeft te worden vervangen.

De Rover wordt geleverd met de originele handleiding en het eerste Nederlandse kentekenbewijs. Kortom een zeer zeldzame Rover P5B Coupé in een prachtige kleurstelling met zeer goed onderhouden techniek.

Вас также может заинтересовать…