De afgelopen maanden exposeerden kunstenaars van de Brummense Kunstkring in The Gallery. Op de laatste dag kreeg Nico Aaldering één van de werken cadeau.

In de zoektocht naar een nieuwe expositielocatie en een plek om elkaar te ontmoeten kwam de Brummense Kunstkring uit bij ‘The Gallery’. Onlangs eindigde de eerste expositie. Van abstract naar een auto, het bleek een hele uitdaging voor de 23 deelnemende kunstenaars. “Dat maakt het juist zo leuk, zegt initiatiefnemer Irene van der Horst hierover.  Over iedere auto is ook nagedacht, welke vorm, welke kleur, het brengt je juist op nieuwe ideeën.”

Ter inspiratie hadden de kunstenaars uren rondgelopen tussen de oldtimers. De werken werden met verschillende materialen  en technieken gemaakt. Nico Aaldering was blij met zijn gasten en sluit een volgende tentoonstelling zeker niet uit. Als dank voor zijn gastvrijheid kreeg hij zijn favoriete kunstwerk cadeau. Geen gemakkelijke keuze, meerdere werken spraken hem aan. Uiteindelijk koos hij voor een schilderij van Rietje Heeling, die erg geïnspireerd was geraakt door de omgeving. Zij plaatste het gebouw met een oldimer in het coulisselandschap met de rivier en de bossen. “Omdat dit werk iets over Brummen zegt” motiveerde Aaldering zijn keus, het heeft alles waar ik van hou. “