Alfa Romeo 6C 2500 Touring Coupé

Carroceríacoupé
TransmisiónManual
Millaje92460 kilometros
Año 1948
IVA / MargenMargen
  • Full known history since new
  • Stunning condition
  • Very rare
$
£
279.500,-

Importación y exportación

Podemos ayudar con los automóviles comprados en los EE. UU. Y organizar el transporte. Nos ocuparemos de todos los papeles necesarios. Comuníquese con nosotros para obtener más información.

De 6C 2500 is in elke hoedanigheid een prachtige auto. Dit exemplaar uit 1948 is voorzien van een Touring carrosserie en in zeer goede staat. Nog meer bijzonder is het feit dat de hele geschiedenis van de auto bekend is.

De auto werd op 26 augustus 1948 voor het eerst toegelaten tot het verkeer in Geneve in Zwitserland. De autop had tot 1989 slecht seen paar Zwitserse eigenaren die de auto allemaal zeer liefdevol hebben behandeld. De laatst Zwitserse eigenaar liet de auto tussen 1976 em 1979 volledig restaureren en reviseren bij een toprestaurateur in Zwitserland. De auto werd in 1989 verkocht aan een Duitse eigenaar die de auto 30 jaar lang in bezit zou houden. Hij gebruikte de auto om diverse lange ritten te rijden om bij vieringen omtrent de 6C 2500 te zijn of van Alfa Romeo in het algemeen. De auto heeft hem tijdens die ritten nooit in de steek gelaten. Dit is te danken aan het goede onderhoud door specialisten, het feit dat de auto altijd per trailer van- en naar de ritten werd gebracht en de auto een paar kleine technsiche upgrades heeft gekregen die de auto een stuk betrouwbaarder maken. Zo is de ventilator vervangen door een elektrisch exemplaar en werd er een nieuwe, moderne dynamo gemonteerd.

De auto verkeert in prachtige conditie. De carrosserie van de auto is door Touring vanzelfsprekend op de “Superleggera” bouwwijze vervaardigd. De carrosserie verkeert in prachtige conditie. Het plaatwerk is mooi dun en de passingen zijn correct. De blauwe lak is in goede staat met slechts wat lichte sporen van gebruik. Het interieur is al eens opnieuw bekleed met veel gevoel voor originaliteit. Het interieur is zelfs voorzien van een period correct autoradio.

De Alfa Romeo 6C 25000 is een grote auto. Dankzij de lange wielbasis heeft de auto een heerlijk comfortabel rijgedrag. Het maakt de Alfa Romeo 6C tot een perfecte toerauto. De 2.5 liter zes-in-lijn past perfect bij het karakter van de auto. Tijdens het rijden valt direct op dat dit een auto is die heel regelmatig is gebruikt. Dat soort auto’s rijden gewoon lekkerder. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vier versnellingen. De bak schakelt precies en is voorzien van fijne verhoudingen die perfect zijn afgestemd op het karakter van de auto. Het goede rijgedrag is mede te danken aan het uitstekende onderhoud. De kwaliteit van de auto is prachtig. Ondanks dat deze Italiaanse schone inmiddels 73 kaarjes mag uitblazen heeft zij nog maar relatief weinig kilometers gereden. Er staan slechts 92.460 kilometer op de teller.

In de aanwezig documentatie valt een briefwisseling tussen twee oud eigenaren te lezen. Hieruit blijkt dat dit de originele kilometerstand is. Verder valt ook in de documentatie te lezen over de oude Zwitserse registratie te lezen die het kleine aantal eigenaren onderschrijft. Daarnaast zijn er oude foto’s aanwezig, aantekeningen en vanzelfsprekend vele facturen. Kortom een bijzondere auto met prachtige historie in goede staat.