Buick Century

Recién llegado
CarroceríaSedan
TransmisiónManual
Millaje66407 kilometros
Año 1938
IVA / MargenMargen
  • Very rare
  • Restored condition 5.2 litre straight eight engine
  • Loads of documentation
$
£
45.999,-

Importación y exportación

Podemos ayudar con los automóviles comprados en los EE. UU. Y organizar el transporte. Nos ocuparemos de todos los papeles necesarios. Comuníquese con nosotros para obtener más información.

De Century Sedan stamt nog uit de tijd dat Amerikaanse auto’s nog écht groot waren. Deze 4-deurs sedan werd nieuw geleverd in 1938 in de Verenigde Staten. De auto is in 1994 verkocht aan een Zwitser die de auto volledig heeft laten restaureren in Zwitserland. Het restauratie proces was een enorme onderneming. Vrijwel alle onderdelen moesten in de Verenigde Staten worden besteld met behulp van een contactpersoon.

De carrosserie verkeer nog altijd in zeer verzorgde staat. Het plaatwerk is origineel en sluit overal mooi aan. De auto is tijdens de restauratie opnieuw gespoten in deze prachtige grijze kleur. Zowel de lak als de vechroomde sierlijsten verkeren in zeer goede staat. De wieldoppen zijn eveneens origineel en zien er fantastisch uit.

Het interieur is met veel gevoel voor originaliteit opnieuw bekleed. De lichtbruine stof ziet er prachtig uit en verkeert in topstaat. Ook het dashboard, de instrumenten en bedieningselementen zien er zonder enige uitzondering prachtig uit en zijn allemaal origineel.

De Buick Century stond destijds ook wel bekend als “The Bankers Hotrod”. De auto wordt namelijk aangedreven door de 5,2 liter Fireball acht-in-lijn motor die 140 pk levert. Dankzij deze motor behoorde de Buick tot de snelste auto’s die op dat moment op de markt waren. De grote achtcilinder stelde de Buick in staat om langere tijd de topsnelheid van 100 mijl per uur (160 kilometer per uur) vast te houden, zeer snel voor die tijd. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met drie versnellingen. Tijdens de restauratie is de techniek volledig gereviseerd. De revisie werd met net zoveel oog voor detail uitgevoerd als de restauratie. In de correspondentie valt te lezen dat de vorige eigenaar tijdens de restauratie langere tijd heeft gezocht naar de juiste moertjes voor de motorruimte. Het is typerend voor de manier waarop er tijdens de restauratie is gewerkt. De motor loopt dan ook prachtig en de transmissie laat zich soepel en precies bedienen. De auto sorndom van trommelremmen voorzien die goed op hun taak zijn berekend.

De volledige revisie en restauratie zijn bijgehouden in een zeer uitgebreide ordner met daarin alle facturen en correspondentie evenals boeken met onderdeelnummers. Kortom een unieke mogelijkheid om een zeer zeldzame Buick Century in prachtige gerestaureerden gereviseerde conditie te kopen met fantastische documentatie.

Usted también podría estar interesado en…