Austin Healey 3000 MK III

CarrozzeriaCabriolet
Trasmissionemanuale
Chilometraggio36310 km
Anno1965
IVA / MargineMargine
  • Stunning colours
  • Great condition
$
£
68.500,-

Importa ed esporta

Possiamo assistere nelle auto acquistate dagli Stati Uniti e organizzare il trasporto. Ci occuperemo noi di tutti i documenti necessari. Vi preghiamo di contattarci per ulteriori informazioni.

Deze prachtige 3000 Mk3 werd in 1965 voor het eerst toegelaten tot het verkeer in de Verenigde Staten. De auto kwam in 1991 naar Nederland en verkeert in prachtige conditie.

De carrosserie verkeert in prachtige staat en is voorzien van mooi dun plaatwerk met correcte passingen. Ook de chromen sierlijsten en bumpers verkeren in goede conditie. De auto is omwille van cosmetische redenen al eens opnieuw gespoten met twee componenten lak in “Old English White”, dankzij de grondige voorbereiding en de goede basis ziet de lak er nog altijd fantastisch uit, met slechts wat hele lichte gebruikerssporen. De zwarte vinyl cabrioletkap vormt een mooi contrast tegen de witte lak en sluit overal mooi aan. Vanzelfsprekend is een bijpassende zwarte tonneau cover aanwezig voor op de dagen dat u volledig open kunt rijden. Kers op de taart zijn de verchroomde 15 inch velgen met 72 spaken, die verkeren eveneens in topconditie en zijn voorzien van goede Vredestein banden in de correcte maten.

Bij het openen van het portier valt direct de prachtige rode lederen bekleding op. De bekleding wordt aangevuld door de rode tapijten en het prachtig verzorgde dashboard. De auto is in het recente verleden op zeer hoog niveau volledig opnieuw bekleed met veel gevoel voor originaliteit.

De techniek is even zo goed verzorgd. De motor loopt prachtig en is voorzien van een elektrische koelfan en tevens is recentelijk de volledige ontsteking vernieuwd. Het onderstel en de remmen zijn tevens top fit. Ook de handgeschakelde transmissie met vier versnellingen en overdrive is al eens gereviseerd en schakelt precies. Dankzij de goede staat van onderhoud is het een genot om met deze Austin Healey 3000 Mk3 te gan rijden. De Austin Healey 3000 is typisch zo’n auto die net zo goed rijdt als dat ze er uitziet.

Kortom een prachtige Austin Healey 3000 Mk3 in zowel technische als optische topconditie.

Potresti anche essere interessato a ...