Bizzarrini Kjara

Nuovo arrivo
CarrozzeriaCabriolet
Trasmissionemanuale
Chilometraggio1234 km
Anno1998
IVA / MargineMargine
  • One-off
  • Concept car
  • Unique
$
£
Price on request

Importa ed esporta

Possiamo assistere nelle auto acquistate dagli Stati Uniti e organizzare il trasporto. Ci occuperemo noi di tutti i documenti necessari. Vi preghiamo di contattarci per ulteriori informazioni.

Giotto is het meesterbrein die ons auto’s zoals de Ferrari 250 GTO, Bizzarrini 5300 en samen met Giotto Volpi verantwoordelijk was voor de Ferrari 250 GT SWB “Breadvan.

In 1998 begon Bizzarrini in samenwerking met Leone Martellucci, verbonden aan de technische universiteit van Rome, aan de ontwikkeling van deze Kjara. Bizzarrini is altijd geroemd voor zijn vooruitziende blik en deze Kjara is daarop geen uitzondering. Het zal u dan ook niet verbazen dat het hier een hybride auto betreft. De aandrijving wordt verzorgd door een 2.4 liter 5-cilinder dieselmotor die samenwerkt met 4 elektromotoren.

In 2000 was het concept af en maakte de auto zijn debuut op de autosalon van Turijn. De auto was altijd louter als concept car bedoelt. Puur om te laten zien hoe Giotto Bizzarrini een moderne sportauto zou samenstellen.

De carrosserie is dan ook zeer vooruitstrevend. Het ontwerp is zeer aerodynamisch geavanceerd en is tevens voorzien van optimale koeling voor de 2.4 JTD en elektromotoren.

Het interieur is spartaans van opzet en typerend voor een conceptcar voorzien van zichtbare hoofdstroomschakelaars en relais.

De aandrijflijn was op dat moment zeer vooruitstrevend te noemen en is zelfs heden ten dage nog behoorlijk bij de tijd. Het hybride gedeelte van de auto is niet langer aangesloten maar de 2.4 JTD dieselmotor heeft recentelijk nog gelopen.

Zoals u van een auto mag verwachten die een leven als concept car heeft gehad heeft de auto rondom wat sporen van gebruik. Het mag de pret niet drukken want dit is met recht een unieke mogelijkheid om één van de meest zeldzame Bizzarrini’s ooit te kunnen kopen. De auto wordt geleverd met presentatiebord dat bij de auto hoort.