Citroën ID19 Break

CarrozzeriaAuto famigliare
Trasmissionemanuale
Chilometraggio91618 km
Anno1966
IVA / MargineMargine
  • The best on the market
  • Non plus ultra restored condition
$
£
67.500,-

Importa ed esporta

Possiamo assistere nelle auto acquistate dagli Stati Uniti e organizzare il trasporto. Ci occuperemo noi di tutti i documenti necessari. Vi preghiamo di contattarci per ulteriori informazioni.

Laten we er geen doekjes om winden. Dit is de beste Citroën ID19 Break op de markt. Dit exemplaar werd voor het eerst toegelaten tot het verkeer in 1966 en kwam in 1987 naar Nederland. De auto is tot in de perfectie gerestaureerd. De restauratie is door twee Citroën specialisten grondig en met veel oog voor detail gerestaureerd. Sinds de restauratie is er nog geen 3.000 kilometer met de auto gereden en alleen met mooi weer, vanzelfsprekend. Deze ID19 heeft sinds de restauratie alleen regen gezien door het raam van de garage.

Het is de auto aan te zien. De ID19 is zó fraai dat het lijkt alsof de auto zo uit een Parijse showroom is gereden en bij ons naar binnen is gereden. De buitenzijde verkeert in perfecte staat. De carrosserie is volledig origineel met mooi dun plaatwerk en correcte passingen. De verchroomde sierlijsten, het bagagerek op het dak, de rubbers rondom de portieren, de velgen en de uitlaat, alles maar dan ook alles verkeert in nieuwstaat. De wijze waarop de chromen sierlijsten op de carrosserie zijn toonaangevend voor de manier waarop de auto is gerestaureerd. De auto is gespoten in haar originele kleurstelling, een combinatie van lichtblauwe lak en een grijs dak en achterklep. De lak is zeer goed gespoten met wederom, zeer veel oog voor detail.

Het interieur is volledig opnieuw bekleed met prachtig origineel uitziende tapijten en schitterend zwart leder. Iedereen die al eens het genoegen heeft gehad om plaats te nemen in de fantastische fauteuils van een Citroën ID 19 weet wat voor een genoegen het is. Alles maar dan ook alles is tot in de puntjes gerestaureerd. De hemel is prachtig opnieuw bekleed, het dashboard is zeer fraai om te zien, de matten zijn als nieuw en ook het stuur is opnieuw bekleed. Ook het instrumentarium en de bedieningselementen zien er allemaal uit om door een ringetje te halen.

De techniek is eveneens prachtig verzorgd. Het begint al bij het openen van de motorkap. Het reservewiel is zelfs opnieuw gespoten en voorzien van de juiste Michelin band met een prachtige krik er bovenop, zoals het hoort. De auto staat rondom op nieuwe banden. Maar terug naar de motorruimte, na het zien van het reservewiel vallen de prachtige originele stickers op. Daarnaast moet worden vermeld dat dit de één van de hele weinige ID19’s is met de oude neus maar met het nieuwe hydraulische systeem. Dat zit namelijk zo, na de bouwvakvakantie van 1966 begon Citroën met het monteren van het nieuwe groene gekleurde hydraulisch systeem. Volgens de planning zou dit samenvallen met de komst van de nieuwe neus. Echter moesten er nog een paar auto’s worden gebouwd met de oude neus, die kregen al wel het nieuwe systeem en zijn dus extra zeldzaam. De DX3 2.175cc motor is voorzien van de originele en eveneens volledig gereviseerde Weber carburateur. De motor is tijdens de restauratie volledig gereviseerd en loopt heerlijk soepel. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vier versnellingen. De remmen en het weergaloos comfortabele onderstel worden aangestuurd door een volledig gereviseerd hydraulisch systeem, dat de auto een fantastisch rijgedrag bezorgd. Of u nu alleen inzit of met de hele familie en bijbehorende bagage op stap gaat, de Citroën ID19 Break zal u ene onvergetelijke reis bezorgen. De Citroën ID en DS-serie zullen nooit meer worden geëvenaard. Het zijn unieke auto’s met een uniek rijgedrag.

Het zal voor u onmogelijk blijken om een ID19 te vinden in deze conditie. Als u er al één kunt vinden zal blijken dat de prijs vele malen hoger is na de restauratie. Het is ongelooflijk. De hier aangeboden kwaliteit is uniek. Het is een prachtige auto om te zien en om te rijden, de beste op de markt.

Potresti anche essere interessato a ...