Datsun 280Z

CarrozzeriaCoupé
Trasmissionemanuale
Chilometraggio31961 km
Anno1976
IVA / MargineMargine
  • Restored condition
$
£
47.950,-

Importa ed esporta

Possiamo assistere nelle auto acquistate dagli Stati Uniti e organizzare il trasporto. Ci occuperemo noi di tutti i documenti necessari. Vi preghiamo di contattarci per ulteriori informazioni.

Voordat Nissan, Nissan werd ging het als door het leven. Vooral in de Verenigde Staten was het merk dankzij het enorme verkoopsucces van de Datsun 240Z mateloos populair.

Deze Datsun 280Z kwam twee generaties na het verschijnen van de 240Z op de markt en was wederom een waar verkoopkanon. Dit exemplaar werd in 1976 nieuw geleverd in de staat Californië in de Verenigde Staten. De auto is recentelijk volledig gerestaureerd en ziet er dankzij de restauratie en smaakvolle upgrades fantastisch uit.

De carrosserie was na een leven lang in het warme Californische klimaat natuurlijk in prima conditie. Vervolgens is de auto ontdaan van haar lak en is het plaatwerk daar waar nodig voorzien van kleine reparaties. Het plaatwerk is dan ook prachtig en de passingen zijn correct. De grotere voor- en achterspoiler springen in combinatie met de wielkastverbreders direct in het oog. Ze zijn door de vorige eigenaar tijdens de restauratie professioneel gemonteerd en vakkundig meegespoten toen de auto werd voorzien van de prachtige bruine metallic lak die zij vandaag de dag draagt. Het spuiten van de auto is goed gedaan en de 280Z staat er dan ook fantastisch bij, hierbij geholpen door de grote en brede “Watanabe Style” velgen. Dankzij de nieuwe BC-Racing schroefset vullen zij de wielkasten perfect en maken de velgen de look van de auto compleet. Het onderstel is tevens voorzien van nieuwe sportievere ophangrubbers en stuurt dus werkelijk fantastisch.

Ook het interieur is volledig opnieuw bekleed. De stoelen zijn voorzien van fraai zwart kunstleder evenals de portieren en de ruimte achter de stoelen. Daarnaast is er een driespaaks sportstuur gemonteerd en een nieuwe houten pookknop. Het interieur is prachtig verzorgd en past perfect bij het racy uiterlijk van de auto.

Motorisch heeft de Datsun ook alle aandacht gehad. Veel aanbouwdelen aan de motor werden vernieuwd en de 2.8 liter zes-in-lijn loopt dan ook fantastisch. De motor levert 170 pk en is in dit geval gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vijf versnellingen. Dankzij de brandstofinjectie loopt de motor onder alle omstandigheden goed en dankzij de gemonteerde RVS-einddemper is het geluid ongekend fraai.

De auto wordt geleverd inclusief kopie van de originele title, facturen van de recent gemonteerde onderdelen en uitgevoerde werkzaamheden. Kosten noch moeite zijn gespaard om van deze Datsun 280Z écht iets bijzonders te maken. Instappen en genieten, meer hoeft u niet te doen in het geval van deze, in Europa, zeer zeldzame Japanse klassieker.

Potresti anche essere interessato a ...