Ferrari 365 GT 2+2

CarrozzeriaCoupé
Trasmissionemanuale
Chilometraggio60209 km
Anno1969
IVA / MargineMargine
  • "Verde Medio"
  • Matching numbers car
  • Great driving condition
$
£
249.500,-

Importa ed esporta

Possiamo assistere nelle auto acquistate dagli Stati Uniti e organizzare il trasporto. Ci occuperemo noi di tutti i documenti necessari. Vi preghiamo di contattarci per ulteriori informazioni.

De 365 GT 2+2 is geen kleine auto, zo is ze ook niet bedoelt. De Ferrari 365 GT 2+2 is gemaakt om op snelheid mee door Europa te reizen. Vroeger kon dat ook nog, de flitspaal was nog niet uitgevonden en de politie reed in auto’s die alleen maar konden dromen om een Ferrari bij te houden. Andere tijden. Toch is de Ferrari 365 GT 2+2 nog steeds net zo goed op haar taak berekend als eind jaren ’60. De Ferrari 365 GT 2+2 was tevens de eerste echte verkoophit voor Ferrari. Ze verkochten er tussen 1967 en 1971 maar liefst 800 exemplaren van. Omdat het een heel slim ontwerp was is het nog steeds een zeer capabele auto. De motor levert 320 pk en geeft de Ferrari de mogelijkheid nog steeds veel moderne auto’s het nakijken te geven.

Dit “Verde Medio” exemplaar werd in 1969 voor het eerst toegelaten tot het verkeer in de Verenigde Staten. De auto heeft nog maar 37.500 miles gereden en verkeert in zeer originele conditie. De carrosserie verkeert in goede staat met fraai plaatwerk en correcte passingen. De Verde Medio lak staat de auto fantastische en accentueert de fraaie, door Pininfarina getekende, lijnen. De lak en de chromen sierlijsten zijn beide in originele verzorgde staat. De auto staat op prachtige Borrani wielen met banden in de correcte maten. Het interieur is bekleed met prachtige blauwe tapijten en “Tan” leder. Het leder heeft een fraai patina ontwikkeld en is in goede staat. De Veglia instrumtenten functioneren allemaal uitstekend en zien er fantastisch uit. Wanneer u plaatsneemt achter het stuur valt direct op hoe heerlijk overzichtelijk oudere auto’s zijn. Het interieur oogt daardoor nog ruimer dan dat het is. De auto staat bekend als 2+2 maar biedt ruim plaats aan vier personen.

Het absolute middelpunt blijft natuurlijk die 4.4 liter Colombo V12-motor. De motor is nog steeds het originele exemplaar. Het betreft hier dus een matching numbers Ferrari 365 GT 2+2. De V12 levert 320 pk en is gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vijf versnellingen. Bij het stijgen van de toeren klinkt de motor precies zoals u verwacht: fantastisch! Het rijgedrag van de 365 GT 2+2 is ook vele malen beter dan diens voorganger, de Ferrari 330. Dat is hoofdzakelijk te danken aan de onafhankelijke wielophanging achter. Wat het afleggen van grote afstanden verder extra aantrekkelijk maakt is de aanwezigheid van airconditioning af fabriek. De auto is technisch in zeer goede staat en door de vorige eigenaar zeer goed onderhouden. De auto rijdt fantastisch en ziet er schitterend uit, kortom een prachtige originele Ferrar 365 GT 2+2 in een bijzonder elegante kleurstelling.

Potresti anche essere interessato a ...