Mercedes-Benz W113 230 SL Pagoda

CarrozzeriaCabriolet
Trasmissioneautomatico
Chilometraggio79112 km
Anno1965
IVA / MargineMargine
  • European delivered car
  • Factory hardtop
$
£
69.950,-

Importa ed esporta

Possiamo assistere nelle auto acquistate dagli Stati Uniti e organizzare il trasporto. Ci occuperemo noi di tutti i documenti necessari. Vi preghiamo di contattarci per ulteriori informazioni.

Deze mooie W113 230SL Pagode werd in 1965 voor het eerst toegelaten tot het verkeer. In 2000 kwam de auto naar Nederland en heeft sindsdien slechts twee eigenaren gehad. De W113 Pagode is een iconische klassieker. Vooral in de Verenigde Staten was het model een daverend verkoopsucces. Europees geleverde Pagodes zijn dan ook relatief schaars. Dit exemplaar verkeer in fraaie conditie. De auto is in het verleden al eens volledig gerestaureerd en sindsdien goed bijgehouden. Dit is de uitvoering waar de wereldberoemde Mercedes-Benz Engineer Rudolph Uhlenhaut het meest trots op was. De iconische M127 zes-in-lijn motor gekoppeld aan een automatische transmissie, voor het eerst in een SL. De 230SL heeft 150pk en de motor is een rechtstreeks afgeleide van de legendarische M180 motor. Deze 230SL is uitgevoerd in de fraaie kleurcombinatie van een wit exterieur gecombineerd met een Medium blue interieur. De carrosserie verkeert in goede conditie. Het plaatwerk is mooi dun en de passingen zijn correct. De witte lak is tijdens de restauratie compleet opnieuw gespoten waarbij ook de hardtop niet is vergeten. De lak heeft wat sporen van gebruik maar is erg netjes. Het leder op de stoelen heeft wat lichte scheuren maar de stoelen zitten nog steeds erg goed. Het leder is door ons rigoureus onder handen genomen en inmiddels weer heerlijk soepel, op deze manier kunt u er nog jaren plezier van hebben. Het dashboard en de tapijten zijn verder zeer netjes.
De techniek is door de vorige eigenaar zeer goed bijgehouden. De motor loopt dan ook heerlijk. De 230SL is een heerlijke auto om in te toeren en ook het afleggen van grote afstanden is dankzij de typische Mercedes-Benz bouwkwaliteit geen enkel probleem. Deze Pagode wordt daarbij geholpen door de originele stuurbekrachtiging. De afgelopen jaren zijn onder andere de remmen compleet vernieuwd, de ophangrubbers en is er een nieuwe accu ingekomen. De auto rijdt dus ook precies zoals u mag verwachten, heerlijk stabiel en als een échte Mercedes-Benz. De factuur van deze werkzaamheden is vanzelfsprekend aanwezig bij de auto. De auto is dus zowel technisch als optisch in prima conditie, het enige dat u nog moet doen is instappen en koers zetten naar een mooie bestemming.

Potresti anche essere interessato a ...