Triumph TR 6

Presto Disponibile
CarrozzeriaCabriolet
Trasmissionemanuale
Chilometraggio48388 km
Anno1969
IVA / MargineMargine
  • Marque specialist restored and mechanically rebuilt Tr6
  • Stunning example
$
£
Price on request

Importa ed esporta

Possiamo assistere nelle auto acquistate dagli Stati Uniti e organizzare il trasporto. Ci occuperemo noi di tutti i documenti necessari. Vi preghiamo di contattarci per ulteriori informazioni.

Het betreft hier een prachtige gerestaureerde en gereviseerde TR6 uit 1969. De auto is gespoten in het prachtige British Racing Green en is voorzien van een zwart interieur en zwarte kap.

Het exterieur ziet er fantastisch uit. De carrosserie is getooid met prachtig dun plaatwerk met correcte passingen. Ook de verchroomde bumpers en de velgen met wieldoppen verkeren in prachtige staat. De lak is zeer goed gespoten, is vrij van gebruikerssporen en ziet er prachtig uit. De cabrioletkap verkeert in nieuwstaat en sluit overal goed aan. Natuurlijk is er ook een tonneau cover aanwezig voor de dagen dat de kap naar beneden kan blijven.

Als we het portier openen vallen direct de sportstoelen op. Ze zitten als gegoten, bieden veel zijdelingse steun en maken het afleggen van grote afstanden tot een genot. De tapijten en en het dashboard zijn eveneens volledig vernieuwd tijdens de restauratie en zien er ook zo uit. Vanzelfsprekend functioneren alle bedieningselementen en instrumenten zoals het hoort. De wijze waarop het interieur is afgewerkt laat zien dat de werkzaamheden door specialisten zijn uitgevoerd en er met veel oog voor detail is gewerkt. Het is simpelweg: prachtig.

De techniek is eveneens perfect voor elkaar. De motor is tijdens de restauratie volledig gereviseerd. Vanzelfsprekend zijn ook alle aanbouwdelen gereviseerd of vernieuwd. Wanneer u onder de kap kijkt valt ook direct de hoge mate van originaliteit op. Zelfs het luchtfilter is volledig origineel. De 2,5 liter zes-in-lijn is een heerlijke toermotor met een goede soundtrack en in dit geval gekoppeld aan een handgeschakelde, volledig syncromesh, transmissie met vier versnellingen en overdrive. Dankzij de overdrive is het afleggen van grote afstanden geen enkel probleem. De transmissie schakelt zeer precies en ook de remmen en het onderstel zijn tijdens de restauratie volledig vernieuwd en dus meer dan op hun taak berekend.

Verder vallen een aantal zaken in positieve zin op. Zo is het front van de TR6 verder aangekleed met 4 Hella schijnwerpers waarvan de beschermkappen in kleur zijn gespoten en is er een rvs-uitlaatsysteem gemonteerd. Duidelijk een restauratie waarbij kosten noch moeite zijn gespaard.

De restauratie en revisie zijn niet alleen heel goed uitgevoerd door specialisten, het hele proces is eveneens prachtig gedocumenteerd. Alle facturen van de werkzaamheden zijn bij de auto aanwezig. Daarnaast zijn er enkele technische handleidingen voorhanden. Kortom een prachtige Triumph TR6 in een schitterende kleurstelling en perfecte conditie.