Volkswagen Karmann Ghia Coupé

CarrozzeriaCoupé
Trasmissionemanuale
Chilometraggio21293 km
Anno1970
IVA / MargineMargine
  • Prize winning car
  • Matching numbers
$
£
36.950,-

Importa ed esporta

Possiamo assistere nelle auto acquistate dagli Stati Uniti e organizzare il trasporto. Ci occuperemo noi di tutti i documenti necessari. Vi preghiamo di contattarci per ulteriori informazioni.

Het betreft hier een prachtig gerestaureerde, prijswinnende, Karmann Ghia Coupé. De auto werd in 1970 voor het eerst toegelaten tot het verkeer in Zwitserland. In 1999 kwam de auto naar Nederland en heeft sindsdien maar één Nederlandse eigenaar gehad. De auto is prachtig gedocumenteerd. Alle facturen van het onderhoud en de restauratie (ruim € 8.000,-) zijn bewaard gebleven en er is een certificaat van Volkswagen aanwezig die bevestigd dat het hier een matching numbers Karmann Ghia betreft. De auto wordt nog altijd aangedreven door dezelfde 44 pk sterke 1.5 liter boxermotor als waarmee zij de fabriek verliet. Tot slot zijn er ook veel foto’s aanwezig van de restauratie.

De restauratie is in eigen beheer uitgevoerd en nam enkele jaren in beslag. Alle werkzaamheden zijn zeer precies en grondig uitgevoerd. Al het plaatwerk is volledig kaal gemaakt en waar nodig gerepareerd. Het resultaat mag er zijn. Zelfs na 50 jaar is de Volkswagen Karmann Ghia Coupé nog altijd een oogstrelende verschijning. Helemaal als we kijken naar dit exemplaar. De carrosserie is prachtig verzorgd met mooi dun plaatwerk en correcte passingen. De auto werd volledig gespoten in deze prachtige grijze kleur. De werkzaamheden zijn goed uitgevoerd en de auto verkeert dan ook nog altijd in zeer goede staat. Ook details zoals het opnieuw spuiten van de velgen en het opnieuw verchromen van de bumpers zijn allemaal zeer goed uitgevoerd.

Het interieur is volledig opnieuw bekleed met fraaie en goed passende zwarte tapijten en beige skai lederen bekleding op de stoelen. Ook de bovenzijde van het dashboard is opnieuw bekleed met zwart skai leder en de onderzijde van het dashboard is in de kleur van de auto gespoten. Ook hier is direct weer te zien dat de werkzaamheden met veel oog voor detail zijn uitgevoerd.

De motor en transmissie zijn volledig gereviseerd. De 1.5 liter motor loopt dan ook perfect en brengt de typische boxer roffel voort. De handgeschakelde transmissie met vier versnellingen laat zich precies bedienen en schakelt goed. Ook de remmen en het onderstel zijn volledig aangepakt. De remmen laten zich goed doseren en onderstel zorgt voor een prettig en strak rijgedrag.

Kortom een prachtige Volkswagen Karmann Ghia Coupé in heerlijke conditie die klaar is voor vele kilometers klassieker rijplezier.