Chrysler Town and Country

KarosserieKabriolett
ÜbertragungSemi-automatische
Kilometerstand302 km
Baujahr1949
MwSt. / MargeMarge
  • 2-door convertible
  • Very rare
  • Factory Woody
$
£
85.000,-

Import Export

Wir können bei in den USA gekauften Autos behilflich sein und den Transport organisieren. Wir kümmern uns um alle notwendigen Papiere. Bitte kontaktieren Sie uns für weitere Informationen.

1949 was het laatste jaar waarin de Town & Country Convertible op de prijslijsten had staan. Het was tevens het eerste jaar waarin de Town & Country een volledige stalen body had. De auto wordt aangedreven door een 5.3 liter acht-in-lijn motor die 135 pk levert en is gekoppeld aan een halfautomatische transmissie met drie versnellingen. Het was tevens het eerste nieuwe Chrysler model sinds de tweede wereldoorlog. Meest opvallende verschil met de 1948 Chrysler Town & Country is de toegenomen wielbasis. De economie was nog volop aan het herstellen van de oorlog en daardoor konden maar weinig mensen zo’n luxe auto betalen. Dat zorgde er voor dat Chrysler maar 993 stuks van de Town & Country wist te verkopen.

Dit exemplaar is al eens gerestaureerd waarbij het essenhouten frame volledig is vernieuwd. Het frame en de carrosserie verkeren in top staat. De carrosserie heeft mooi dun plaatwerk en correcte passingen. Ook het chassis verkeert in zeer goede conditie. De cabrioletkap is destijds ook vernieuwd en sluit overal mooi aan.

Het interieur verkeert in goede staat De bedieningselementen en instrumenten verkeren allen in goede staat en functioneren zoals het hoort. Met zijn 135 pk en gewicht van ruim 2 ton is de Chrysler Town & Country natuurlijk geen sportauto. Het maakt de auto echter wel tot een ideale cruiser. De semi-automatische transmissie met drie versnellingen past perfect bij het karakter van de motor.

Een auto als deze restaureren is haast onbegonnen werk. Alleen het opnieuw vervaardigen van het frame kost al een kapitaal. Waarom zou u ook de moeite doen als u ook in zo’n prachtig exemplaar kunt stappen. Het harde werk is al door een ander gedaan, het enige dat u nog hoeft te doen is in te stappen en te genieten.

Sie könnten auch interessiert sein an…