Volvo P1800 S

KarosserieCoupé
ÜbertragungManuelles Aufmaß
Kilometerstand7213 km
Baujahr1964
MwSt. / MargeMarge
  • Stunning restored condition
$
£
39.500,-

Import Export

Wir können bei in den USA gekauften Autos behilflich sein und den Transport organisieren. Wir kümmern uns um alle notwendigen Papiere. Bitte kontaktieren Sie uns für weitere Informationen.

Het betreft hier een prachtige en zeer snelle P1800 uit 1964. De auto is enkele jaren geleden volledig gerestaureerd en gereviseerd en verkeert nog steeds in zeer goede conditie. De werkzaamheden zijn destijds op zeer hoog niveau en zeer grondig uitgevoerd. Sindsdien is de auto zeer goed onderhouden en met liefde bereden.

Tijdens de restauratie is de carrosserie volledig teruggebracht tot blank metaal. De body werd waar nodig gerepareerd om vervolgens volledig opnieuw te worden gespoten. Deze werkzaamheden zijn goed uitgevoerd. Het plaatwerk is mooi dun en de passingen zijn correct. Ook de chromen sierlijsten hebben correcte passingen en verkeren nog steeds in nette conditie. Ook de velgen, met daaromheen Michelin banden in de correcte maten, en de wieldoppen verkeren in goede staat. De rode lak is destijds zeer goed gespoten en verkeert, afgezien van wat lichte sporen van gebruik, in goede staat.

Het interieur is volledig opnieuw bekleed. De rode tapijten passen zeer goed en verkeren in goede staat. De stoelen zijn afkomstig uit een Porsche 911 en ook hier wordt het oog voor detail direct duidelijk, zelfs de elektrische stoelverstelling is werkend gemaakt. De 911 stoelen bieden net iets meer steun dan de standaard exemplaren zonder uit de toon te vallen in het interieur. Het stuur is verder helemaal origineel en heeft een prachtig patina. De deurpanelen, de achterbank en de hemel zijn tijdens de restauratie eveneens volledig opnieuw bekleed.

De motor is in dit geval de absolute ster van de show. Dat begint al bij het openen van de motorruimte. De motorruimte is een lust voor het oog. Het blok is opnieuw gespoten en de motor is voorzien van fraaie verchroomde openluchtfilters. Het is niet alleen optisch een plaatje maar ook vanbinnen. Deze Volvo P1800 heeft namelijk de beschikking over een 2.0 liter motor. Het bestaande blok is vergroot en voorzien van onder andere, nieuwe zuigers, een rvs-spaghetti spruitstuk en sportuitlaat en open luchtfilters met gereviseerde carburateurs. Nadat de auto professioneel was afgesteld op de rollenbank leverde de auto een indrukwekkend vermogen van 146 pk bij 5.600 toeren en een maximaal koppel van 226 newtonmeter bij 3.400 toeren. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vier versnellingen en overdrive op de derde en vierde versnelling. Buiten de grondige motorwerkzaamheden zijn ook alle ophangingsdelen en de remmen volledig vernieuwd.

De auto heeft een fantastische wegligging en een heerlijk rijgedrag. Dankzij de aanwezige overdrive op derde en vierde versnelling is het afleggen van grote afstanden geen enkel probleem. De volledige restauratie is prachtig gedocumenteerd in een vuistdikke ordner. Alle facturen zijn bewaard gebleven evenals de rollenbankuitdraai en algemeen omschrijvingen. Kortom een fraaie en zeer snelle Volvo P1800.