Ferrari 360 3.6 V8 Modena F1

Nouveautés
CarrosserieCoupé
TransmissionAutomatique
Kilométrage54726 km
Année2003
TVA / MargeMarge
  • One owner car
  • Low kilometres
  • Full service history
$
£
78.500,-

Import & Export

Nous pouvons vous aider dans les voitures achetées aux États-Unis et organiser le transport. Nous nous occuperons de tous les papiers nécessaires. S'il vous plait, contactez nous pour plus d'informations.

De 360 Modena coupé. We kunnen met de kennis van nu niet anders stellen dan dat de Ferrari 360 Modena de weg heeft vrijgemaakt voor alle fantastische V8 Ferrari’s met middenmotor die zouden volgen. De 328 en 348 waren een goede aanloop, de F355 was fantastisch, maar critici waren sceptisch of Ferrari wel bij machte was de F355 te evenaren of zelfs te overtreffen. Ze hadden zich geen zorgen hoeven maken, de F355 bleek geen toevalstreffer maar was een voorbode van wat zou volgen. De 360 Modena was een échte Ferrari en rijdt precies zoals u dat van een Ferrari mag verwachten.

De Ferrari 360 Modena heeft in elke mogelijke kleurstelling een prachtige uitstraling. We kunnen echter niet anders stellen dan dat de hier getoonde kleurstelling echt een lust voor het oog is. Deze 360 is uitgevoerd in Grigio titan met een beige leder interieur.

Dit exemplaar werd nieuw geleverd door Ferrari Dealer Francorchamps in België aan de eerste en tevens enige eigenaar. Dat de eerste eigenaar de auto met veel liefde heeft behandeld is bij de eerste aanblik al duidelijk.

De carrosserie verkeert in prachtige conditie. Het plaatwerk is mooi dun en de passingen zijn correct. Ook zaken als de originele Ferrari velgen, de sierlijsten en uitlaat verkeren allen in perfecte staat. De “Grigio Titan” lak ziet er fantastisch uit. De lak is omwille van cosmetische redenen al een keer dun overgespoten.

Het interieur is met beige leder bekleed en vormt een prachtig contrast tegen de grijze buitenzijde. Het dashboard is prachtig eenvoudig en doelgericht van opzet. Alle instrumenten en bedieningselementen functioneren zoals u dat mag verwachten.

De techniek is goed onderhouden. In 2019 heeft de auto zeer uitgebreid onderhoud gehad bij de Ferrari Dealer in Brussel. De totale rekening bedroeg meer dan € 12.000,-. Naast een reguliere service werden onder andere de navolgende werkzaamheden uitgevoerd. De distributie en ABS-pomp werden vervangen, verschillende pakkingen en leidingen werden vernieuwd en er werden twee nieuwe banden gemonteerd samen met een heleboel overige kleine werkzaamheden. De Tipo F131 flatplane V8-motor is de onbetwiste ster van de show. De 3.6 liter grote motor levert 400 pk bij 8700 toeren en is gekoppeld aan een semi-automaat met “flippers”. Beide functioneren voortreffelijk. De F1-transmissie werkt goed en schakelt precies zoals het hoort. De bak is eventueel ook als automaat te rijden. De V8 heeft echt toeren nodig en schreeuwt het uit van plezier. Rijden met een 360 Modena is met niets te vergelijken. De overige techniek van de Ferrari is eveneens zeer goed onderhouden. De auto stuurt heel precies, de dempers functioneren uitstekend en ook de remmen laten zich precies doseren.

De auto wordt geleverd inclusief originele Ferrari boordmap met daarin onder andere alle boekjes en handleidingen evenals de Maglite zaklamp. Kortom niet alleen een schitterende Ferrari 360 Modena om te zien maar ook een genot om mee op stap te gaan met een mooie lage kilometerstand.

Vous pourriez également être intéressé par…