Maybach 57 6.0 V12 S Xenatec Coupé

CarrozzeriaCoupé
Trasmissioneautomatico
Chilometraggio13509 km
Anno2010
IVA / MargineMargine
  • Ex
  • Samuel Eto'o
  • Only 8 made
$
£
795.000,-

Importa ed esporta

Possiamo assistere nelle auto acquistate dagli Stati Uniti e organizzare il trasporto. Ci occuperemo noi di tutti i documenti necessari. Vi preghiamo di contattarci per ulteriori informazioni.

Wilhelm was een autobouwer die de meest luxe auto’s bouwde vanaf 1910. Het merk bleef altijd een lokale niche speler die maar mondjesmaat auto’s verkocht. In 1960 wist Mercedes-Benz de merkrechten te bemachtigen. Het merk lag bijna 40 jaar bij Mercedes-Benz in de kluis. In 1997 besloten ze het merk nieuw leven in te blazen. Het doel was om een super limousine op de markt te brengen. De klantengroep waar Maybach zich op zou gaan richten moest bestaan uit mensen die een S-klasse waren onthuld en toe waren aan een Bentley of Rolls-Royce. De portfolio bestond uiteindelijk uit twee modellen, de Maybach 57 en de Maybach 62. Mercedes-Benz merkte echter dat er vanuit de markt vraag was naar een coupé variant. Bentley scoorde goed met de Brooklands en Rolls-Royce verkocht moeiteloos de Phantom Coupé productie. Zij hadden echter vol de wind in de zeilen, voor Mercedes-Benz werd al snel duidelijk dat Maybach niet het verkoopsucces zou gaan worden waarop in Stuttgart werd gehoopt. Maar de coupé moest er komen. Tuner Xenatec speelde eveneens met het idee om op basis van de Maybach 57 een coupé te bouwen. De beoogde werkwijze van Xenatec was van een dermate hoog niveau dat de twee merken besloten samen te gaan werken.

Het doel was om maximaal 100 exemplaren van de Maybach 57S Xenatec Coupé te gaan bouwen. De teller bleef echter uiteindelijk op slechts 8 stuks steken. Als basis werd de nieuwe 57S onthuld, de S had ten opzichte van de “gewone” 57 een sterkere motor die in plaats van 550 pk nu 612 pk leverde. Dit exemplaar werd nieuw besteld door topvoetballer Samuel Eto’o, in de tijd dat hij voor Inter Milan uitkwam. Op 18 juni 2010 werd de auto geleverd en heeft sindsdien slechts 13.500 kilometer afgelegd. De auto is uitgevoerd in Baltic Black lak met een Alaska Weis interieur. Zowel de lak als de chromen sierlijsten op de carrosserie zijn in zeer goede staat. De carrosserie verkeert eveneens in topconditie. De elektrisch te bedienen achterklep sluit perfect, De portieren laten zich eenvoudig sluiten, ondanks het grote formaat en aanzienlijke gewicht en ook de motorkap sluit perfect. De kwaliteit spat er letterlijk vanaf. Het uiterst smaakvolle interieur verkeert eveneens in nieuwstaat. Aan de binnenzijde is duidelijk te zien dat er louter gebruik gemaakt is van absolute topmaterialen. Het Alaska Weis-kleurige leder vormt een fantastisch contrast tegen het zwarte exterieur. Het dashboard is bekleed met zwart en wit leder. De middenconsole is voorzien van carbon inleg.

Zoals mag worden verwacht van een auto uit het topsegment zal het u aan niets ontbreken in deze Maybach. De auto is werkelijk van alle luxe voorzien. Zo beschikt de Maybach 57S Xenatec Coupé onder andere over: luchtvering, navigatie, audiosysteem van Bose, telefoons voor en achter, vouwbare tafels, dubbel glas, elektrische achterklep, champagnekoeler, elektrisch te verstellen verwarmde en geventileerde stoelen voor en achter met geheugen en nog veel meer opties. Het is letterlijk te veel om op te noemen. Wat wel separaat vermeld dient te worden zijn de drie tellers in het plafond in het midden van de auto. De achter passagiers kunnen daarop de snelheid, de tijd en de buitentemperatuur zien.

De 57S wordt aangedreven door een 6.0 liter Bi-turbo V12 motor die 612 pk levert en beschikt over 1.000 newtonmeter trekkracht. De motor is gekoppeld aan een automatische transmissie met vijf versnellingen. De gaat ondanks haar formaat en gewicht rond de vijf seconden naar de 100 kilometer per uur, vanzelfsprekend zonder aan comfort in te boeten.

Deze Maybach wordt geleverd inclusief boordmap, het originele Maybach boek dat bij elke nieuwe Maybach werd geleverd, een Maybach sjaal in originele doos, Een kopie van de prijslijst, twee sleutels en een hoes en druppellader voor als de auto langere tijd wordt gestald.

Kortom een ultra zeldzame super coupé meet prachtige historie in schitterende conditie.

Potresti anche essere interessato a ...