Porsche 912

CarrozzeriaCoupé
Trasmissionemanuale
Chilometraggio133838 km
Anno1968
IVA / MargineMargine
  • Fully restored
  • Nice upgrades
  • 5-speed manual transmission
$
£
64.750,-

Importa ed esporta

Possiamo assistere nelle auto acquistate dagli Stati Uniti e organizzare il trasporto. Ci occuperemo noi di tutti i documenti necessari. Vi preghiamo di contattarci per ulteriori informazioni.

Het betreft hier een prachtige 912 short wheelbase uit 1968. De auto werd oorspronkelijk geleverd in de Verenigde Staten maar kwam al in 1997 naar Nederland. De auto is al eens volledig gerestaureerd. De carrosserie verkeert dan ook in prachtige staat. Het plaatwerk is mooi dun en de passingen zijn correct. Ook alle chromen sierlijsten zijn in zeer goede conditie. De Polo Red lak is destijds zeer goed gespoten en verkeert nog steeds in erg goede staat. Het interieur is voorzien van perfect passende zwarte tapijten en sportstoelen die goed passen bij het interieur maar gelukkig wel zijn voorzien van hoofdsteunen. De deurpanelen zijn destijds helemaal vernieuwd. Daarnaast is het interieur voorzien van een stopwatch en een tripmeter om mee te kunnen doen aan toer rally’s en puzzeltochten. Een groot bijkomend voordeel van de sportstoelen is dat ze u niet alleen tijdens toertochten goed op uw plek houden maar ook op langere afstanden vele malen comfortabeler zijn dan de standaard exemplaren. Verder ziet het dashboard er prachtig uit en functioneren alle bedieningselementen en instrumenten zoals het hoort. Ook de techniek is zeer goed verzorgd. De 1.6 viercilinder boxermotor loopt zeer goed en klinkt dankzij de montage van twee openluchtfilters fantastisch. De motor is gekoppeld aan de optionele transmissie met vijf versnellingen. De bak schakelt precies en dankzij de aanwezigheid van de vijfde versnellingen is ook het afleggen van grotere afstanden geen enkel probleem. Het rijgedrag van deze Porsche 912 is fantastisch. De combinatie van de korte wielbasis en het lagere gewicht ten opzichte van een 911 uit dezelfde periode maakt dat deze 912 eigenlijk veel beter rijdt. Vanzelfsprekend zijn tijdens de restauratie ook alle raamrubbers en rubbers in de ophanging vervangen. De waardes van goede Porsche 912’s zit al jaren geleidelijk in de lift. Geef toe, het is toch vele malen leuker om lekker te gaan rijden met een Porsche 912 dan dat het inflatiespook maandelijks uw geld een stukje minder waard laat worden?

Kortom een prachtige Porsche 912 met de begeerlijke korte wielbasis in fantastische conditie met een aantal goede upgrades. Het enige dat u nog moet doen is uw favoriete weg uitzoeken en genieten van de rijbeleving die alleen een Porsche 912 met korte wielbasis u kan bieden.

Potresti anche essere interessato a ...