Aston Martin DB2

New arrival
Body styleCoupé
TransmissionManual
Mileage52281 km
Year1952
VAT / MarginMargin
  • Dutch delivered
  • Matching numbers and colours
  • Very rare
$
£
345.000,-

Import & Export

We can assist in cars purchased from the US and arrange transportation. We'll take care of all necessary papers. Please contact us for further information.

Veel zeldzamer zijn ze er eigenlijk niet. Een origineel Nederlandse geleverde DB2 is eigenlijk onvindbaar. Een Aston Martin DB2 met schuiffdak af-fabriek, een extra lange achterruit en drie SU-carburateurs in plaats van twee is letterlijk uniek. Er bestaat geen andere Aston Martin DB2 meer in deze uitvoering.

Deze Aston Martin DB2 was het eerste model van Aston Martin dat in serieuze aantallen werd geproduceerd. Al zijn die serieuze aantallen nog altijd zeer relatief met een totaal aantal van 411 stuks, waarvan slechts 306 coupé’s. De productie liep slechts van 1950 tot 1953.

De Aston Martin DB2 wordt aangedreven door een 2.6 liter zes-in-lijn die is ontworpen door W.O. Bentley. De motor in combinatie met het voor die tijd hypermoderne chassis was de reden dat Aston Martin haar klasse op Le Mans won in 1950 en ook de tweede plek bezette en in 1951 derde werd.

De auto is vanuit Nederland naar de Verenigde Staten gegaan. Opvallend genoeg heeft de auto lange perioden van haar leven in showrooms doorgebracht. Het is één van de redenen dat de auto in het verledne nooit roestproblemen heeft gekend en nooit schade heeft gehad. Vandaag de dag verkeert ze nog steeds in prachtige condtie. In 1967 nam de toenmalige eigenaar de auto mee naar Engeland om mee te doen aan het concours ‘d-elegence. De auto won haar klassen en in 1969 nam hij haar weer mee terug naar de Verenigde Staten. De auto werd verkocht en bleef shows winnen. Midden jaren ’70 werd de auto weerk verkocht, ditmaal aan Bob Tuccio. Hoewel de auto in goede staat verkeerde en nog steeds prijzen won op verschillende shows, was hij van mening dat het allemaal nog beter kon. Hij besloot de auto volledig te restaureren. Een latere eigenaar omschrijft het proces als een al zeer goede auto tot in de puntjes verbeteren. In 1994 werd de auto aangeschaft door een échte liefhebber met het doel om de auto te gaan gebruiken. In de tussenliggende periode had de auto voornamelijk in de showroom van Miller Motorcars in Greenwich Conneticut gestaan.

Hij kocht de auto om zijn ongerestaureerde Aston Martin DB2 te vervangen. Hij zag direct in dat als hij zijn eigen auto tot dit niveau wilde restaureren hij een veelvoud van de aanschafprijs van de DB2 kwijt zou zijn. Zijn doel met de auto was eigenlijk heel simpel. De auto regelmatig gebruiken en in topstaat houden. Om daarin te slagen onderhield hij de auto tot in de perfectie en nam de auto regelmatig mee om er een stuk mee te gaan rijden. Over zijn tijd met de auto heeft hij een uitgebreide verklaring geschreven waarin hij een deel van de geschiedenis van de auto behandeld en ook schrijft dat de auto op zijn allerbest aanvoelt als er langere afstanden mee worden gereden en alles goed op temperatuur komt.

De auto is zeer recente volledig opnieuw gespoten. De algemene conditie van de auto kan niet anders worden omschreven dan zeer goed. De carrosserie is snaarstrak en volledig origineel. De passingen zijn dan ook perfect. De lak is prachtig gespoten en ook alle sierlijsten verkeren in top staat. De wielen n het schuifsdak verkeren eveneens in zeer goede staat. Het interieur ziet er fantastisch uit. Vanzelfsprekend is het interieur al eens volledig opnieuw bekleed. De werkzaamheden zijn destijds zeer goed uitgevoerd en maken dat het interieur vandaag de dag nog steeds een paradijs is om in plaats te nemen. Alle bedieningselementen en instrumenten zijn volledig origineel en functioneren zoals het hoort.

De techniek is zeker niet uit het oog verloren. De motorruimten ziet er niet alleen fantastisch uit maar biedt ook plaats aan de originele motor. Vanzelfsprekend kan dit worden geverifieeerd middels het aanwezige Hertige certificaat. Uit de documentatie valt op te maken dat de motor in 2009 volledig is gereviseerd. De totale kosten voor de revisie kwamen uit op $ 22.500,-,. De motor loopt niet alleen zeer goed maar is ook bijzonder krachtig. De derde SU-carburateur speelt hierin natuurlijk een grote rol. De heer W.O. Bentley heeft een waar kunststuk afgeleverd met deze zes-in-lijn met dubbele bovenliggende nokkenassen. Ook de transmissie en het onderstel zijn in topstaat en dragen bij aan de fantastische rijervaring die deze auto u kan bieden. De auto wordt geleverd met een grote map met documentatie. Daarin zitten ondernmeer foto’s van de vorige eigenaren, een certificaat en build sheet, een kopie van de originele folder, facturen en verklaringen van vroegere eigenaren die de geschiedenis van de auto prachtig omschrijven. De Aston Martin DB2 is niet alleen een fantastische auto om regelmatig mee te gaan rijden maar ook uitermate geschikt om deel te nemen aan rally’s zoals de Mille Miglia.

Kortom een uniek samengestelde, matching numbers, Aston Martin DB2 in zowel optische als technische top staat met schitterende documentatie.

You may also be interested in…