Jaguar Mark V DHC

Body styleCabriolet
TransmissionManual
Mileage70803 km
Year1951
VAT / MarginMargin
  • Stunning restored example
$
£
149.500,-

Import & Export

We can assist in cars purchased from the US and arrange transportation. We'll take care of all necessary papers. Please contact us for further information.

Bij het lezen van de geschiedenispagina’s over de Mark V wordt de Jaguar-liefhebber toch een beetje weemoedig. Wat was Jaguar toch een toonaangevend en innovatief merk. De Jaguar Mark V was een auto waarmee Jaguar een heleboel zaken voor het eerst liet zien. Zo was dit model de eerste Jaguar met onder andere: gesealde koplampen, geïntegreerde knipperlichten, de mogelijkheid om zowel een links gestuurde als rechts gestuurde versie van hetzelfde model te bestellen, onafhankelijke voorwielophanging, hydraulische remmen en “spats” (de schermen over de achterwielen). De Jaguar Mark V werd tegelijk geintroduceerd met de XK120 op de London Motorshow van 1948. De Mark V was een veel groter verkoopsucces dan de XK120. Jaguar verkocht jaarlijks 5.000 Mark V’s tegen 2.000 XK120’s. De Mark V is in dit geval voorzien van een volledig gereviseerde en matching numbers 3.5 liter klepstoter zes-in-lijn. De motor levert 125 pk en is gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vier versnellingen. In totaal bouwde Jaguar 10.499 Mark V’s waarvan er slechts 577 werden geleverd als links gestuurde Drophead Coupé. Dit specifieke exemplaar werd in 1951 nieuw geleverd door Nuffield Exports in Stuttgart, Duitsland. Het betreft hier dus een Europees geleverde Jaguar Mark V DHC. De auto is in 1995 geëxporteerd naar Maryland in de Verenigde Staten. In 2008 kwam de auto naar Nederland, maar niet rechtstreeks ze werd gedurende bijna twee jaar daarvoor volledig body-off en tot in de perfectie gerestaureerd door specialist Upper Classics in Christchurch in Nieuw-Zeeland. Er is een grote map aanwezig met facturen en een fotoserie van het restauratieproces. In totaal werd er voor meer dan € 90.000,- geïnvesteerd in de restauratie en revisie van de Jaguar. Het resultaat mag er zijn: wat een plaatje! Deze Jaguar Mark V doe je niet tekort door haar als “nieuw” te bestempelen.

Het chassis van de Jaguar is uitvoerig onderhanden genomen en verkeert in perfecte staat. De carrosserie verkeert ook in nieuwstaat. De panelen sluiten allemaal perfect op elkaar aan en zijn volledig vrij van gebruikerssporen. De auto is tijdens de restauratie gespoten in deze schitterende kleurstelling. De treeplanken en bovenzijde zijn zwart en het middendeel van de carrosserie is rood. De lak is perfect gespoten en verkeert in topstaat. Tijdens de restauratie werd het interieur volledig opnieuw bekleed. De stoelen zijn voorzien van heerlijk soepel rood leder. De lederen bekleding en de tapijten zijn allemaal van extreem hoge kwaliteit en passen perfect. Het interieur is eveneens beter dan nieuw. Ook de houtinleg op het dashboard, de instrumenten en bedieningselementen verkeren allemaal in nieuwstaat, zoals mag worden verwacht van een restauratie van dit niveau. Een ander uniek punt aan deze Jaguar is dat de volledige set met boordgereedschap in de kofferklep aanwezig is. De cabrioletkap is eveneens nieuw en van topkwaliteit. De kap sluit overal perfect aan en is zowel open als gesloten een sieraad voor de auto.

De rijervaring in deze Jaguar is eveneens subliem te noemen. De auto rijdt perfect. Nergens is sprake van speling, de transmissie schakelt precies en de zes-in-lijn is heerlijk soepel. Het is echt een motor die is afgestemd op comfortabel cruisen. Het is zeker geen sportauto maar wel een perfecte auto om langere afstanden mee af te leggen. De auto is de laatste jaren perfect onderhouden en heeft dan ook niets nodig. De Jaguar Mark V was een zeldzame auto toen ze nieuw te koop waren en is dat vandaag de dag nog veel meer. Zoals u kunt lezen is een restauratie een tijdrovend en kostbaar proces. Bespaar u de stress en spanning van een restauratie en stap heerlijk ontspannen in dit topexemplaar. Uw hartslag zal na slechts een paar meter al dalen en u er rest u niets anders dan te genieten van deze sublieme Jaguar Mark V.

You may also be interested in…