Porsche 356A

Body styleCoupé
TransmissionManual
Mileage91279 km
Year1958
VAT / MarginMargin
  • Very original car
  • Panoramascheibe
  • Factory sunroof
$
£
135.000,-

Import & Export

We can assist in cars purchased from the US and arrange transportation. We'll take care of all necessary papers. Please contact us for further information.

7 maart 1958, wat een dag moet dat zijn geweest. Stelt u zich eens voor dat u in de positie zou verkeren dat u een 356A zou kunnen bestellen. De optielijsten waren natuurlijk niet zo lang als heden ten dage, toch waren er een paar mogelijkheden om een Porsche 356 net iets meer aan uw eigen smaak aan te passen. Zoals het toevoegen van een schuifdak of het uitkiezen van een bepaalde kleur.

Dit exemplaar verkeert in uitzonderlijk originele conditie. Het betreft hier een Porsche 356A Knickscheibe coupé met het zeldzame schuifdak. De carrosserie van de auto is nooit gerestaureerd en heeft een schitterend patina. Dat wil niet zeggen dat het plaatwerk aan kwaliteit heeft hoeven inboeten. De passingen zijn correct en het plaatwerk is nog net zo mooi dun als op de dag dat ze de fabriek verliet. De lak is wat verweerd maar draagt bij aan de uitstraling van de auto, hoewel een vergespoten lak er fraaier uitziet is deze uitstraling met geen enkele spuitbeurt te evenaren, bezint eer ge begint te restaureren is dus hier het devies.

Het interieur ademt een al even fraaie sfeer. De stoelen zijn bekleed met zwart leder en zien er prachtig uit. Het leder leeft zoals dat hoort bij een auto als deze. Daarnaast zijn de tapijten in goede gebruikte staat verkerend. Er zijn wat sporen van gebruik zichtbaar maar niet meer dan dat. Het dashboard is spartaans en en vooral heel doelgericht. De instrumenten en bedieningselementen zien er prachtig uit en hebben een schitterend patina. Het schuifdak functioneert zoals het hoort en de stoelen zitten nog altijd zeer goed.

De motor is de welbekende 4-cilinder boxer. In dit geval een 1600 die 60 pk levert. De motor is gekoppeld aan een goed schakelende handgechakelde transmissie met vier versnellingen. De motor en transmissie zijn perfect op elkaar afgestemd en functioneren precies zoals het hoort. De remmen zijn zeer goed op hun taak berekend en ook het onderstel draagt bij aan het prettige en lichtvoetige rijgedrag van de 356.

Kortom een zeer karaktervolle Porsche 356 die door de tand des tijds een schitterende tekening heeft meegekregen dat simpelweg niet mogelijk is door restauratie.