Porsche 997 GT3 Cup

Body styleCoupé
TransmissionManual
Mileage1234 km
Year2006
VAT / MarginMargin
  • German road papers
  • Stunning condition
  • Only 37 hours on the engine
  • Unique
$
£
139.500,-

Import & Export

We can assist in cars purchased from the US and arrange transportation. We'll take care of all necessary papers. Please contact us for further information.

Dit is extreem zeldzaam. Een 997 GT3 Cup auto mét Duitse brief en in top staat. De brief houdt in dat er niet veel voor nodig is om deze Porsche van een kenteken te voorzien.

Het betreft hier de oude auto van Allessandro Zampredi waarmee hij tijdens het seizoen van 2006 heeft meegedaan aan de Porsche 997 Cup. Hij kwam uit voor de formatie van Lechner Racing. De Porsche 997 GT3 Cup is een absolute geweldenaar. De auto weegt slechts 1.150 kilo, heeft 400 pk en een sequentieel geschakelde zesbak. Een op en top raceauto, het beste dat Porsche kon leveren in 2006.

Wat deze auto écht bijzonder maakt en laat opvallen tussen soortgelijke auto’s is de conditie. Laten we beginnen bij de motor, die heeft nog maar 37 uur gedraaid en heeft zelfs nog de originele Porsche verzegeling. De auto werd nieuw geleverd door Porsche Centrum Leipzig en is één van de slechts 195 Cup auto’s die Porsche voor het seizoen van 2006 bouwde. Maar nu het meest opmerkelijk. Na het seizoen van 2006 verdween de auto in een verzameling en werd er niet meer mee gereden. Meestal krijgen dit soort auto’s nog zware levens in de handen van mindere goden en in minder prestigieuze raceklassen. Dit exemplaar stond echter mooi te zijn in een verwarmde garage en staat er dan ook tadeloos bij.

Zampredi werd kampioen in 2005 en mocht in 2006 met nummer 1 op de auto rondrijden. Vervelend genoeg voor hem pakte het seizoen in 2006 niet zo goed uit. Hij pakte slechts eenmaal een podium met een tweede plek in de Verenigde Staten.
Na het seizoen is de carrosserie ontdaan van de wrap en staat ze nu prachtig te stralen in haar heerlijke “Carrera Weiss” maatpak. Het plaatje aan de buitenkant wordt gecompleteerd door de grote splitter, de enorme achterspoiler mét Gurney Flap en de iconische driedelige centerlock BBS-wielen die worden gevuld door enorme remmen en zijn voorzien van Michelin regenbanden. De remmen zijn aan de voorzijde voorzien van 6-zuigers en achter van 4-zuigers en hebben enorme remkracht. Het is simpelweg fantastisch om te zien. Porsche is bij de ontwikkeling van de 997 GT3 Cup natuurlijk niet over één nacht ijs gegaan. Porsche heeft er daarom voor gekozen om een aantal zaken anders te doen ten opzichte van de reguliere straatauto. Zo zijn alle ruiten omwille van de veiligheid en gewicht vervangen door exemplaren van polycarbonaat. De auto is voorzien van een ingebouwd kriksysteem dat werkt op lucht. Alle rubbers in de ophanging zijn vervangen door stalen uniballs. Daarnaast is de auto voorzien van een 90 liter tank Zo zijn de zaken die Porsche heeft veranderd ten opzichte van de straatauto eigenlijk eindeloos. Wat we met zekerheid kunnen stellen: Porsche heeft, zoals altijd, weer vakwerk geleverd.

Het interieur van de Porsche is precies zoals het hoort bij een raceauto: spartaans en doelgericht. De standaard tellers zijn vervangen door een centraal Motec display met datalogger. De normaal vrij korte pook is vervangen door een veel langer exemplaar om de sequentiële bak mee te kunnen bedienen en het normaal best wel grote met leder beklede stuurwiel is vervangen door een driespaaks OMP stuur. Vanzelfsprekend wordt de binnenzijde van de auto gedomineerd door de volledig FIA goedgekeurde rolkooi. De auto is tevens voorzien van de carbon OMP-stoel waarin Zampredi heeft geracet. De deuren zijn volledig van kunststof en helpen het gewicht van de auto laag te houden.

De 911 wordt geleverd met zeer uitgebreide documentatie. Begin dit jaar heeft de auto een volledige servicebeurt gehad, de factuur á € 2.300,- daarvan is aanwezig. Daarnaast zijn de papieren die benodigd zijn om de auto wederom in te schrijven voor competitie aanwezig, een uitgebreide technische handleiding en veel historie die de unieke geschiedenis van deze Cup auto onderschrijven.

Dit is een op en top raceauto die klaar is om weer te gaan racen. Zij het competitief of “gewoon” op trackdays. Daarnaast is er de eerdergenoemde mogelijkheid om de auto middels een paar kleine aanpassingen te voorzien van een kenteken om bijvoorbeeld mee te doen aan rallys. Eigenlijk is de auto daar te mooi voor en verdient de auto het om in een collectie te worden opgenomen. Kortom een prachtige en unieke Porsche 997 GT3 Cup auto met schitterende geschiedenis en in een conditie waarvan u er zeker geen tweede zult vinden.

You may also be interested in…