Citroën DS19M

Body styleHatchback
TransmissionManual
Mileage31581 km
Year1964
VAT / MarginMargin
  • Unique
  • Incredible original
  • Only 31.000 KMS original
  • First paint
  • Very early series Pallas
  • Collectors quality
$
£
88.500,-

Import & Export

We can assist in cars purchased from the US and arrange transportation. We'll take care of all necessary papers. Please contact us for further information.

Een vroege DS19 Pallas uit 1964? Zeldzaam. Een DS met maar 33.000 kilometer vanaf nieuw? Zeer zeldzaam. Een Citroën DS19 Pallas uit 1964 met maar 31.000 kilometers en bijna helemaal in de eerste lak? Uniek!

Zoals altijd met dit soort auto’s heeft deze Citroën DS een bijzondere historie. De auto werd nieuw aangeschaft door een arts uit Parijs. Helaas heeft hij maar een paar jaar van de auto kunnen genieten. Na zijn overlijden kon zijn weduwe geen afstand van de auto doen. Daar waar het veelvuldig voorkomt dat zo’n auto in een vochtige garage wordt gestald en langzaam verloren gaat, was daar in dit geval geen sprake van. De auto werd op bokken gezet en onder dekens in een droge warme garage gestald. Zo maak je van een gewone auto een echte tijdcapsule. In 2005 is de auto gekocht door een familielid van de vorige eigenaar. De auto toen nog maar 27.900 kilometer op de teller. De auto is de jaren daarna steevast onderdeel geweest van auto verzamelingen. Sinds 2015 is de auto-onderdeel geweest van de collectie van de vorige eigenaar.

De auto is niet gerestaureerd maar extreem goed bewaard gebleven. Een lakmeting wijst uit de auto voor 95% in de eerste lak staat, alleen een heel klein stukje op het rechterportier is ooit eens opnieuw gespoten (mogelijk zelfs al voor aflevering vanwege transportschade). De “Gris Palladium” lak is niet alleen bijna volledig origineel maar verkeert eveneens in top staat en ziet er prachtig uit. De carrosserie verkeert eveneens in perfecte staat. Het plaatwerk is prachtig en de passingen zijn correct. Alle chromen sierlijsten verkeren eveneens in top staat.

Aan het interieur is direct te zien dat het hier een hele vroege Pallas betreft. De kenner herkent de vroege uitvoering direct aan de zwarte asbak. de trekknoppen voor de motorkap-ontgrendeling zonder kunststof knoppen en de hoogteregelaar die in tegenstelling tot latere Pallas uitvoeringen niet is voorzien van bekleding. Het interieur is bekleed met Rouge Carmin beklding dat volledig origineel is en in absolute nieuwstaat verkeer. Ook zaken als de hemelbekleding, de tapijten, het dashboard, de bekleding van de kofferbak, alles verkeert in absolute nieuwstaat.

De DS19 Pallas werd in 2017 naar DS-specialist Bart Kocken gebracht met de opdracht de auto technisch helemaal perfect te maken. DE vorige eigenaar wilde weer af en toe met de auto kunnen rijden en was van mening dat zulks louter mogelijk zou zijn als de auto technisch perfect is. De werkzaamheden waren enorm omvangrijk en de kosten liepen op tot maar liefst € 21.000,- De facturen en omschrijvingen zijn natuurlijk bij de auto aanwezig. Sindsdien is er slechts 2.200 kilometer met de auto gereden. De totale kilometerstand bedraagt nog steeds maar slechts 31.000 kilometer. De 1.9 liter viercilinder motor loopt perfect en levert 83 pk. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vier versnellingen die perfect schakelt. Het hydraulische onderstel, de remmen, alles werkt perfect na de grondige werkzaamheden. De auto ziet er niet alleen uit als nieuw maar is het feitelijk ook.

De auto is niet alleen zeer goed bewaard gebleven maar ook alles dat erbij hoort. Zo zijn er veel labels en stickers bij de auto, evenals de handleiding en er zijn zelfs foto’s waarop de auto de oude handgeschilderde Franse kentekenplaten draagt. Een Citroën DS19 Pallas is tegenwoordig in alle gevallen een zeldzame auto. Deze auto is echter van zulke uitmuntende kwaliteit dat ze eigenlijk met geen andere auto te vergelijken valt. Hoogstwaarschijnlijk de beste Citroën DS19 Pallas ter wereld. Een must voor de serieuze verzamelaar of de Citroën liefhebber die met niets minder dan het beste genoegen neemt.

You may also be interested in…