Ferrari Mondial 3.4 T

Body styleCoupé
TransmissionManual
Mileage88248 km
Year1989
VAT / MarginMargin
  • Well maintained example
  • Factory sunroof
$
£
48.500,-

Import & Export

We can assist in cars purchased from the US and arrange transportation. We'll take care of all necessary papers. Please contact us for further information.

produceerde de Mondial van 1980 tot en met 1993. Pininfarina tekende voor het ontwerp van de 2+2 coupé, later volgde ook een cabrioletversie. Ferrari introduceerde in 1989 de Ferrari Mondial T. De facelift van de Ferrari Mondial is zonder enige twijfel de meest rigoureuze facelift in de geschiedenis van de automobiel. Toen de gewone Mondial uitkwam lag de motor overdwars achter de achterbank. Na de facelift lag de motor echter ineens in de lengte! Zo’n uitgebreide modelcyclus update is sindsdien nooit meer herhaald. Opvallend detail is dat de Mondial T de eerste Ferrari V8 met middenmotor was die de motor in de lengte had en Ferrari deze configuratie tot op heden nog gebruikt voor de F8 Tributo.

Onze Ferrari Mondial T valt op door het af-fabriek gemonteerde schuifdak. Een optie die je maar zelden ziet. De auto is uitgevoerd in Rosso Corsa met een interieur met rode tapijten en zwart leder op de stoelen.

De carrosserie van de Mondial T verkeert in goede conditie. Het plaatwerk is mooi dun en de passingen zijn correct. Ook de lak verkeert in goede conditie met slechts wat hele lichte sporen van gebruik. De auto is omwille van cosmetische redenen al eens opnieuw gespoten in de originele kleur. Ook de sierlijsten en roosters verkeren in goede conditie.

Het interieur is eveneens zeer goed verzorgd. Het leder heeft slechts wat hele lichte sporen van gebruik en is nog altijd heerlijk soepel. Het dashboard is eveneens met zwart leder bekleed en verkeert in goede staat. De instrumenten en bedieningselementen verkeren eveneens in goede staat.

De 3.4 liter V8-motor is gelieerd aan de motor die later dienst zou doen in de Ferrari 348 GTB. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vijf versnellingen die zich precies laat bedienen. De transmissie is al eens gereviseerd. De remmen en koppeling zijn recentelijk ge-serviced en functioneren perfect. Het onderstel is lekker soepel en laat al gauw merken dat de Mondial T meer is bedoeld als “Gran Tourer” dan als volbloed sportauto.

De Mondial T wordt geleverd inclusief boordmap en een groot aantal facturen. In 2019 is bij een specialist de distributieriem vervangen en heeft de auto groot onderhoud gehad. Kortom een prima verzorgde Ferrari Mondial T in zowel optisch als technisch in prima conditie.

You may also be interested in…